Atempo maakt Miria nog completer

15-01-2021 | door: Hans Steeman

Atempo maakt Miria nog completer

Atempo is een Frans technologiebedrijf dat zich prominent specialiseert in datamanagement. Vooral klanten met gigantische databases, zoals bibliotheken, onderzoeksinstituten en mediabedrijven, gebruiken de Atempo-technologie om hun data te beheren en migreren.

De Atempo storage managementoplossing heet Miria en heeft onlangs een flinke update ondergaan. Voor veel gebruikers zal de toevoeging van ondersteuning voor Amazon S3 en het Lustre file system (een naam die opgebouwd is uit Linux en Cluster) een essentiële aanvulling zijn die nieuwe toepassingen ontsluit. Dankzij de ondersteuning voor Lustre kunnen meerdere storage omgevingen gecombineerd worden binnen één enkelvoudig domein. De single namespace die dan ontstaat heeft veel voordelen voor de eindgebruiker en is zeer populair in grote complexe (super)computer domeinen.

Miria 2020 is in staat om exabytes aan ongestructureerde data te migreren tussen NASsen, disk’s, file- en object-storage, tape en cloud-diensten. Met enige trots weet men te melden dat de grootste migratie voor een van de klanten die met deze oplossing werd uitgevoerd, maar liefst 13 PByte betrof.

Naast de toevoeging van Lustre en S3, is ook de user interface voor de archiveringsoplossing op de schop gegaan. Heel belangrijk met het oog op het veranderende sentiment in de markt, is de ondersteuning van op ARM-gebaseerde omgevingen die nu steeds populairder worden. Ze verdringen met hun efficiency steeds vaker Intel-omgevingen.

Met de updates ondersteunt Miria de AWS publieke cloud oplossingen per direct en komt ondersteuning voor Microsoft Azure en Google cloud en Swift in het eerste kwartaal van 2021. Ook de Nutanix Hypervisor AHV staat op de planning voor 2021, evenals Huawei Fusion Compute en VWMware’s KVM.

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data, Cloud
Cloud