Signal fors meer gedownload na nieuw privacybeleid WhatsApp

14-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Signal fors meer gedownload na nieuw privacybeleid WhatsApp

De versleutelde chatapp lijkt flink te profiteren van de onrust die is ontstaan over de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp. Het aantal installaties van de app stijgt snel.

Dit meldt Reuters op basis van gegevens van Apptopia. In veel landen buiten de EU zijn gebruikers door deze nieuwe voorwaarden verplicht hun data te delen met moederbedrijf Facebook. Het aantal installaties van Signal is sinds de bekendmaking van dit nieuws fors gestegen. Zo installeerde afgelopen zondag naar schatting zo'n 810.000 gebruikers Signal. Dit is maar liefst 18 keer zoveel als op 6 januari, de dag waarop de nieuwe privacyvoorwaarden door WhatsApp zijn aangekondigd.

De Turkse mededingingsautoriteiten hebben al aangekondigd een onderzoek te starten naar de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp. De Turkse president Erdogan heeft al laten weten WhatsApp niet meer te willen gebruiken. Ook in andere landen leidt de wijziging tot onrust. Zo riep Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk volgers op tot het een overstap naar Signal.

Terug naar nieuws overzicht
Security