YouTube blokkeert week lang nieuwe video's van Amerikaanse president Trump
14-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

YouTube blokkeert week lang nieuwe video's van Amerikaanse president Trump

De Amerikaanse president Donald Trump kan minstens een week geen nieuwe video's meer op zijn YouTube-kanaal plaatsen. YouTube stelt dat Trump de regels van het platform heeft overtreden.

YouTube meldt op Twitter dat het kanaal een waarschuwing heeft gekregen en daardoor minimaal zeven dagen lang geen nieuwe video's meer kan uploaden. Na het aflopen van deze periode kan YouTube besluiten de blokkade te verlengen. Aanleiding voor de actie is een recentelijk door Trump geplaatste video, waarin volgens YouTube werd opgeroepen tot geweld. Om welke specifieke video het gaat is niet duidelijk.

Video's van Witte Huis offline gehaald

The Verge meldt dat ook twee video's van het YouTube-kanaal van het Amerikaanse Witte Huis zijn verwijderd. Ook schakelt het bedrijf de reacties onder video's van Trump voorlopig uit.

YouTube voegt zich hiermee toe aan een rij met techbedrijven die na de bestorming van het Amerikaanse Capitool maatregelen nemen tegen Trump. Zo zijn de accounts van Facebook op Facebook en Instagram voor onbepaalde tijd geschorst. Het Twitter-account van de Amerikaanse president is permanent geschorst.

Terug naar nieuws overzicht