CES: AMD lanceert nieuwe generatie Ryzen en EPYC processors
15-01-2021 | door: Witold Kepinski

CES: AMD lanceert nieuwe generatie Ryzen en EPYC processors

AMD CEO Lisa Su presenteerde tijdens een keynote op de CES 2021 nieuwe hoogwaardige producten voor notebooks en pc's aan en bood een voorproefje van de volgende generatie server processors voor datacenters.

AMD CEO Su toonde AMD-technologie in het hart van producten, diensten en ervaringen, waardoor we productief, leerzaam, verbonden en vermaakt werden in een steeds meer ‘digitale eerste’ wereld. Opvallende details uit de keynote zijn onder meer:

Versnelling van wetenschappelijk onderzoek:

Onderzoekers legden uit hoe 12 extra petaflops van gedoneerde AMD EPYC en AMD Radeon Instinct rekenkracht hun onderzoek naar de bestrijding van infectieziekten, waaronder COVID-19, versnellen.

Cases van technologie partners:

Een aantal speciale gasten, waaronder HP CEO Enrique Lores, Lenovo CEO Yang Yuanqing, Vice President of Technology voor Lucasfilm François Chardavoine, Mercedes Formule 1-coureur Sir Lewis Hamilton en Microsoft Chief Product Officer Panos Panay spraken over de kracht van hun partnerschappen met AMD, van de gezamenlijke ontwikkeling van producten tot de impact van AMD-technologieën op hun werk, of het nu gaat om het maken van films of autoraces.

Lancering van nieuwe krachtige en energiezuinige mobiele processors:

AMD topvrouw Su heeft de Ryzen 5000-serie mobiele processors aangekondigd voor ultradunne en gaming-laptops. De beste notebook-OEM's ter wereld, waaronder Asus, HP en Lenovo, zullen vanaf februari allemaal AMD Ryzen 5000-systemen op de markt brengen, met naar verwachting dit jaar meer dan 150 systemen. AMD zal de AMD Ryzen Threadripper PRO-serie voor het eerst ook rechtstreeks leveren aan consumenten producten brengen, met tot 64 cores en AMD PRO-beveiligingstechnologieën voor de meest veeleisende workloads.

Nieuwe generatie AMD EPYC-processor, met codenaam' Milan ':

AMD EPYC-processors vormen het hart van veel van de grootste cloudserviceproviders, ondernemingen en supercomputers. AMD demonstreerde 3e generatie AMD EPYC "Milan" -processors met het Weather Research and Forecasting-model (WRF), een van de meest populaire tools die worden gebruikt voor klimaatonderzoek en weersvoorspelling.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware