Redactie - 15 januari 2021

Samsung S21 gelaunched: de specs op een rijtje!

Samsung S21 gelaunched: de specs op een rijtje! image

Onlangs introduceerde Samsung het nieuwe model uit de Galaxy S-serie: de Galaxy S21. Dit model wordt verkocht in drie uitvoeringen, namelijk: de Galaxy S21, de Galaxy S21 Plus en de Galaxy S21 Ultra. Ten opzichte van eerdere modellen is de nieuwe Galaxy S21 op diverse fronten verbeterd. Groot voordeel is bijvoorbeeld de nieuwe accu in dit model. Deze accu beschikt over een grotere capaciteit dan voorgangers.

Let wel, een grotere capaciteit hoeft niet per definitie te betekenen dat het toestel ook langer gebruikt kan worden. Dit hangt samen met het energieverbruik van de telefoon. Hoe zuinig de Galaxy S21 is zal de komende periode moeten blijken.

Verbeterde chip aan boord van de Galaxy S21

Niet alleen de accu in de Samsung Galaxy S21 werd verbeterd. Ook kiest men voor een andere chipset. De Samsung Galaxy S21 wordt uitgevoerd met de Snapdragon 888-chipset in de Verenigde Staten en met een Exynos 2100 processor in Europa. Van deze chipsets worden door liefhebbers van technologie veel verwacht. Het is een fraaie verbetering ten opzichte van de Snapdragon 865-chipset, die in de Galaxy S20 gebruik wordt. In Europa kiest Samsung voor haar eigen Exynos 2100 chipset in de Samsung Galaxy S21. Datzelfde geldt voor het nieuwe Plus- en Ultra-model van Samsung.

Camera nauwelijks veranderd in de S21

Waar de accu en chipset van de Samsung Galaxy S21 een flinke verbetering hebben doorgemaakt, geldt dat niet voor de camera. Slechts de camera van de Samsung Galaxy S21 Ultra heeft een zichtbare verbetering doorgemaakt. Dit model krijgt een 108 MP groothoek camera en is uitgevoerd met twee telelenzen. Opvallend: ten opzichte van het vorige model is de ToF-camera uit de Galaxy S21 Ultra verwijderd. Bekijken we de eerste foto’s die met de camera gemaakt zijn, dan is het ontbreken van de ToF-camera geen groot gemis.

Pre-order voor de Samsung Galaxy S21 plaatsen

Geniet zelf straks ook van de kwaliteit die de Samsung Galaxy S21 je biedt, door een pre-order te plaatsen. Met een pre-order ben je straks een van de eerste gebruikers van de Samsung Galaxy S21, de Plus of de Ultra. Plaats je bijvoorbeeld een pre-order voor de S21 5G of de S21+ 5G toestel bij Vodafone, dan profiteer je van de gratis Galaxy Buds Live t.w.v. €139 én de Galaxy SmartTag t.w.v. €29.99! Plaats je een pre-order voor de S21 Ultra 5G? Dan ontvang je de Galaxy Buds Pro t.w.v. € 229 en de Galaxy SmartTag t.w.v. €29.99. Zo haal je nog meer uit het toestel. De verwachting is dat het nog enkele weken duurt, voordat de telefoon ook daadwerkelijk in de winkels ligt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!