IBM koopt cloud service provider Taos

16-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM koopt cloud service provider Taos

IBM heeft een overeenkomst aangekondigd voor de overname van Taos, een Amerikaanse leverancier van professionele clouddiensten en managed services. Deze overname bevordert de cloudmigratie- en -transformatiemogelijkheden van IBM, een belangrijk aspect van de groeistrategie van het hybride cloudplatform.

"Taos voegt de diepgaande expertise, public cloud-partnerschappen en innovatieve oplossingen toe die nodig zijn om de groei en acceptatie van IBM's hybride cloudplatform in Noord- en Zuid-Amerika te stimuleren", aldus John Granger, Senior Vice President, Cloud Application Innovation en Chief Operating Officer, IBM Global Business Services. "Het platform geeft ondernemingen de vrijheid om uit meerdere providers te kiezen om zo goed mogelijk aan hun zakelijke en IT-behoeften te voldoen, en we zijn vastbesloten om onze klanten te helpen bij het succesvol navigeren van hun open hybride cloudreizen met die providers."

AWS en Azure

Taos, met hoofdkantoor in San Jose, Californië , is een van de grootste multi-cloud consulting- en managed services-bedrijven in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft 30 jaar ervaring met toonaangevende merken op het gebied van technologie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, detailhandel, transport en onderwijs. Taos heeft sterke partnerschappen met Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure om datacenter-migratie, platformengineering en hybride cloud-managed services te leveren. Taos wordt erkend als marktleider en is gepositioneerd in het Gartner Magic Quadrant for Public Cloud Infrastructure Professional and Managed Services.

IT-industrie-analisten schatten de markt voor cloud professionele diensten hoger zal zijn dan 200 miljard dollar in de loop van 2024. IBM's open en flexibele aanpak voor het adviseren, het bouwen, verplaatsen en beheren van hybride omgevingen van klanten geeft bedrijven de vrijheid om te kiezen uit meerdere aanbieders het beste voldoen aan hun bedrijf en IT-behoeften, aldus IBM.

Deze acquisitie is het nieuwste voorbeeld van hoe IBM de breedte en diepte van zijn hybride cloudaanbod uitbreidt om complexe integraties te beheren - van technologieën, mensen en processen. IBM kondigde eerder zijn plannen aan om op 21 december 2020 de Europese leider op het gebied van cloudconsulting Nordcloud over te nemen.

Financiële details van deze deal zijn niet bekendgemaakt. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud