Witold Kepinski - 19 januari 2021

Private equity firma Exponent benoemt Jeroen Regeur als Head of Benelux

Private equity firma Exponent benoemt Jeroen Regeur als Head of Benelux image

Exponent, een Britse private equity firma, heeft Jeroen Regeur aangesteld als Head of Benelux, met het plan om een kantoor in Amsterdam te openen. In zijn nieuwe rol is Jeroen verantwoordelijk voor het uitbouwen van Exponent’s activiteiten in de Benelux en zal hij ook betrokken zijn bij transacties in andere Europese markten. Jeroen zal actief zijn binnen de belangrijkste sectoren van Exponent, namelijk zakelijke en financiële dienstverlening, consumentenproducten en -diensten en media.

Voordat hij bij Exponent begon was Jeroen Managing Director bij EQT Partners, waar hij mee heeft gewerkt aan de oprichting van het Benelux kantoor. Alvorens hij bij EQT Partners actief was, werkte Jeroen bij TPG Capital en Morgan Stanley in Londen.

De uitbreiding van Exponent naar de Benelux is een natuurlijke stap voor het Britse private equity bedrijf dat de laatste jaren in toenemende mate actief is buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Inmiddels wordt het grootste deel van de omzet en de overnames van de portefeuillebedrijven in de fondsen III en IV gegenereerd buiten de traditionele thuismarkten.

De oprichting van een kantoor in de Benelux bouwt voort op succesvolle overnames in de regio, zoals de acquisitie van het tuinbenodigdheden bedrijf Pokon in juni 2018 en het bekende wenskaartbedrijf Greetz in augustus 2018. Beide transacties werden voltooid door portefeuillebedrijven van Exponent.

Founding Partner Chris Graham reageert op de aanstelling: "We zijn blij dat iemand van Jeroen's kaliber zich bij het team van Exponent voegt. Hij kan putten uit zijn uitgebreide internationale private equity ervaring nu we met meer bedrijven in Europa gaan samenwerken om hun potentieel te bereiken en betekenisvolle groei te realiseren".

"Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met het fantastische team bij Exponent. De firma heeft een duidelijke strategie die goed zal passen bij de Benelux, en ik ben enthousiast om samen met mijn nieuwe collega's te werken aan de opbouw van Exponent in de Benelux", aldus Jeroen Regeur.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!