IT resellers en distributeurs blijven sterk tijdens de pandemie
18-01-2021 | door: Witold Kepinski

IT resellers en distributeurs blijven sterk tijdens de pandemie

De ICT channel bedrijven hebben zich in 2020 volledig op de cloud gericht, en zijn er klaar om de resultaten van deze ommekeer te oogsten, blijkt uit nieuw onderzoek van CONTEXT (the IT market intelligence company). Dit is slechts één uitkomst van vele in het ChannelWatch Report 2020. In deze nieuwe editie beschrijft CONTEXT het gedrag, de meningen en voornemens van ICT channel spelers, die samen verantwoordelijk zijn voor de verkoop en implementatie van honderden miljarden euro’s aan goederen en diensten.  Voor het samenstellen van dit jaarlijkse onderzoek heeft CONTEXT partners benaderd in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Voor het ChannelWatch Report 2020 zijn meer dan 7000 channel partners ondervraagd en het rapport leidt tot verschillende interessante uitkomsten. Zo is het aantal resellers dat cloud technologie aan hun klanten aanbiedt in 2020 sterk gestegen ten opzichte van 2019. En in het bijzonder is het percentage ICT channel bedrijven dat cloud back-up, disaster recovery en storage oplossingen leverde in 2020 gestegen tot 70%, in vergelijking met 44% in 2019.

“De resultaten uit ons ChannelWatch Report 2020 bewijzen de snelle overstap naar digitale en XaaS oplossingen bij channel companies“, zegt Adam Simon, Global Managing Director bij CONTEXT. “Het grote verschil met de afgelopen twee jaar is het aantal resellers dat meer dan drie services verkoopt ten opzichte van een aantal jaren geleden.”

Services

Behalve over het verder omarmen van digitale cloud innovaties, zijn voor het ChannelWatch Report 2020 de ICT bedrijven ook gevraagd naar hun visie en betrokkenheid met distributeurs van producten en services. In 2020 is bijvoorbeeld het oordeel over de kwaliteit van distributeurs in vrijwel elk van de onderzochte categorieën verbeterd. Het gaat hier o.a. om facturering, andere cloud diensten, support, training, certificering en lead generatie.

“Elk jaar geven de resultaten van het ChannelWatch rapport waardevolle informatie voor distributeurs over de inkoopplannen, behoeften en uitdagingen van de resellers,” zegt Frank Vitagliano (foto), CEO van de Global Technology Distribution Council (GTDC), een partner van CONTEXT. “Dat channel partijen grotere waardering voor distributeurs hebben tijdens de pandemie is geen verrassing voor de GTDC, die voortdurend meet hoe de leden hun supply chains verbeteren en extra marketing en finance ondersteuning boden in het afgelopen jaar.”

Trainingen

Wanneer het om support gaat die resellers van hun distributeur verwachten op gebied van sales en leveren van technology as-a-service in 2021, zegt 55% percent van de ondervraagden “training & education”—het belangrijkst te vinden. Marketing werd genoemd door 40%, gevolgd door financiële ondersteuning (35%) en verkoopondersteuning (34%).

Deze en andere uitkomsten worden verder uitgelicht in GTDC’s 2021 Tech Distribution Outlook rapport, dat later deze maand verschijnt.  Het CONTEXT ChannelWatch Report 2020 is verkrijgbaar via CONTEXT.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware