Biden wil voormalig medewerkers Obama-regering voor toezicht op techgiganten

Joe Biden

18-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Biden wil voormalig medewerkers Obama-regering voor toezicht op techgiganten

De aankomende president van de Verenigde Staten (VS) Joe Biden (foto) overweegt twee voormalig medewerkers van de Obama-regering voor toezicht op techgiganten. Het gaat om Renata Hesse en Juan Arteaga. 

Renata Hesse

Dit meldt Reuters. Hesse is eerder jarenlang actief geweest voor het Amerikaanse ministerie van Justitie. Van medio 2016 tot en met begin 2017 was zij daarnaast Acting Assistant Attorney General.

Ook heeft zij verschillende functies in de private sector bekleed en onder meer advies gegevens aan techgiganten als Amazon.com en Google onderdeel van Alphabet. Zo zou Hesse Amazon hebben geadviseerd over de overname ter waarde van 13 miljard dollar van Whole Foods. Dit deed zij als als onderdeel van Sullivan & Cromwell, een New Yorks advocatenbureau waar zij partner is.

Juan Artega

Ook Juan Artega is eerder onder de Obama-regering werkzaam geweest voor het Amerikaanse ministerie van Justitie. Zo werkte Arteaga tussen 2013 en 2017 bij het ministerie en is onder meer Deputy Assistant Attorney General for Civil Enforcement geweest, melden anonieme bronnen van Reuters.

Net als Hesse is Artega ook in de private sector actief geweest. Hier leverde hij onder meer advies aan bedrijven als JP Morgan Chase en AT&T.

Jonathan Kanter

Ook Jonathan Kanter is naar verluid in de running om toezicht te houden op techgiganten. Kanter was eerder voorzitter van de antimededingingsafdeling van het advocatenkantoor Paul Weiss. Momenteel is Kanter actief met een eigen advocatenkantoor, melden bronnen van Reuters. Kanter is een prominente criticus van grote techbedrijven en Google in het specifiek.

De bronnen benadrukken dat de benoeming worden overwogen en nog niet zeker zijn. 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Overheid