Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2021

Gerucht: VS trekken licenties voor levering aan Huawei in

Gerucht: VS trekken licenties voor levering aan Huawei in image

De Amerikaanse overheid trekt van verschillende partijen de licentie voor het leveren van componenten aan Huawei in. Het Chinese techbedrijf kan hierdoor verschillende componenten niet meer aanschaffen bij Amerikaanse partijen, waaronder chips van Intel en Kioxia.

Dit meldt Reuters op basis van anonieme bronnen en een e-mail van de Semiconductor Industry Association. In deze mail staat dat het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken 'de intentie heeft 'een significant aantal licentieaanvragen voor export naar Huawei te weigeren'. Ook zou het ministerie tenminste één licentie die eerder is uitgegeven willen intrekken. De bronnen stellen dat echter dat het niet bij één ingetrokken licentie blijft; de maatregel naar naar verluid impact op zo'n acht licenties.

Huawei is al langer in een felle strijd verwikkeld met de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse overheid beschuldigt Huawei van spionage in opdracht van de Chinese overheid, iets wat het bedrijf en de Chinese overheid ontkent. Het bedrijf is door de VS op een zwarte lijst geplaatst. Amerikaanse bedrijven die willen handelen met Huawei hebben hierdoor een licentie nodig.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!