BrainCreators en Bosch brengen een intelligente digitale inspecteur naar de meldkamer

20-01-2021 | door: Redactie

BrainCreators en Bosch brengen een intelligente digitale inspecteur naar de meldkamer

BrainCreators, de specialist in digitale inspecteurs op basis van AI technologie kondigt vandaag tijdens de International Consumer Electronics Show (CES) aan dat het een samenwerking is aangegaan met Bosch Energy & Building Solutions Nederland om meldkamers te voorzien van intelligente digitale inspectie oplossingen. Hierdoor kunnen meldkamers sneller en efficiënter werken en geavanceerde beeldanalyse gebruiken binnen de privacy richtlijnen (AVG).

Bosch zal als eerste de digitale inspectie oplossing ARA, dat staat voor Automated Recognition & Anonymization, integreren in haar beveiligingsproducten. Het ARA systeem wordt gebruikt om volautomatisch beelden, die uit de videosurveillance camera’s van Bosch komen, te analyseren en conform de AVG te anonimiseren. ARA kan continu datastromen opnemen uit de visuele gegevens die videosurveillance camera’s waarnemen. Het systeem detecteert gezichten en houdingen van mensen en maakt deze onherkenbaar, zodat de overige beeldinformatie gebruikt kan worden om omgevingsobjecten te identificeren. Hieruit wordt data gewonnen die processen en informatie realtime inzichtelijk kan maken.

De ARA oplossing is ontwikkeld met het BrainMatter platform van BrainCreators. Het BrainMatter platform stelt BrainCreators in staat om snel digitale inspecteurs te creëren en aan te bieden in een B2B2B model. Op deze manier kan Bosch Energy & Building Solutions zijn domeinkennis op het gebied van beveiliging vastleggen in het BrainMatter platform en is mogelijk om nieuwe digitale inspecteurs op te leiden. Het komende jaar zullen dan ook meer intelligente digitale inspectie oplossingen worden toegevoegd aan de beveiligingsoplossingen van Bosch.

De eerste digitale inspecteur zal worden uitgerold bij Schiphol. Door ARA op bewakingscamera’s van de luchthaven te integreren, kan Schiphol op nieuwe manieren digitale inspectie uitvoeren. Denk hierbij aan het automatisch creëren van een digital twin of digitale inspectieoplossingen die de klantervaringen van reizigers kunnen verbeteren. Bovendien kunnen digitale inspecteurs worden ingezet voor visuele asset monitoring, waardoor onderhoudsmedewerkers minder inspectierondes hoeven uit te voeren. Het komende jaar zullen meer intelligente automatiseringsoplossingen worden toegevoegd aan de beveiligingsoplossingen van Bosch. Doordat Bosch Building Solutions zijn domeinkennis op het gebied van beveiliging kan vastleggen in het BrainMatter platform, kunnen er schaalbare intelligente automatiseringsoplossingen worden ontwikkeld.

“Meldkamers moeten proactief, preventief en reactief kunnen handelen om bijvoorbeeld hulpdiensten of beveiligingsmedewerkers aan te sturen en te bepalen welke middelen moeten worden ingezet. Wij zijn daarom altijd op zoek naar de nieuwste technologieën en innovaties die ervoor zorgen dat operators zo snel en efficiënt mogelijk kunnen werken,” aldus Niels van Doorn, Sr. Manager System, Application & Service Support bij Bosch Energy and Building Solutions. “Dankzij het BrainMatter-platform kunnen wij eenvoudig intelligente beeldanalyseoplossingen ontwikkelen en zijn wij in staat om snel innovaties toe te voegen aan onze dienstverlening. Hierdoor creëren we een meerwaarde voor onze klanten.”

Glenn Brouwer, medeoprichter en CRO van BrainCreators, is erg enthousiast over de samenwerking: “Bosch heeft enorm veel domeinkennis op het gebied van beveiliging en meldkamer-oplossingen. Doordat Bosch Energy & Building Solutions zijn domeinkennis deelt met BrainMatter, kunnen wij samen met Bosch werken aan nieuwe intelligente digitale inspectieoplossingen. Op deze manier worden operators beter ondersteund en kunnen zij sneller, efficiënter en effectiever incidenten afhandelen.”

Terug naar nieuws overzicht