StorPool voegt veel functies toe

Boyan Ivanov,CEO StorPool

20-01-2021 | door: Hans Steeman

StorPool voegt veel functies toe

StorPool is een relatief jonge gerespecteerde leverancier van storage oplossingen die recent zelfs het label SDS Vendor of the Year 2020 veroverde. De Oost-Europese Boyan Ivanov (foto), de CEO en co-founder, omschrijft de StorPool-oplossing als een best in class block storage platform dat volledig software defined (SDS 2.0) is.

StorPool levert zelf geen hardware voor het platform, als klanten dat nodig hebben kunnen de resellers met standaard hardware daarin voorzien. StorPool is een SDS-oplossing die draait op clusters van x86 Linux-servers met een Infiniband-, RDMA- of Ethernet 10G-netwerk.

De ontwikkelingen staan niet stil en er wordt gewerkt aan een modernisering van de infrastructuur laag met een hybride aanpak (lokaal en cloud, maar ook HDD/SSD) waardoor de oplossing goed kan concurreren met SAN, AFA en andere platforms.
Een cluster van StorPool-servers fungeert als een storage eenheid die zich manifesteert als een speciaal opslagplatform of een hyper geconvergeerde (HCI) oplossing. StorPool is geschikt als opslag voor VMware eSXi en Hyper-V via het iSCSI-protocol.

Het Bulgaarse bedrijf is nu 10 jaar actief en richt zicht primair op tear 0 en 1 storage. Onder het motto NVME at scale heeft men klanten in verschillende continenten aan zich gebonden en inmiddels al 20 releases van de oplossing op de markt gebracht.
De klanten van StorPool zijn grootverbruikers zoals serviceproviders en enterprises met een grote private cloud opslag. De licentie van het product vindt plaats op basis van de gebruikte capaciteit. Dat past helemaal bij dit supersnelle, volledig API-gedreven schaalbare systeem.

StorPool biedt ook native integratie met Kubernetes-clusters, waarbij persistente volumes (gereserveerde volumes) worden geleverd aan pods (een groep van containers). Dit zorgt ervoor dat on-site Kubernetes-clusters permanente opslag kunnen gebruiken voor hun containers met databases of toepassingen en microservices.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data