Quant Base biedt Interactief dashboard voor iedereen

20-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Quant Base biedt Interactief dashboard voor iedereen

Quant Base heeft zich aangesloten bij de Nederlandse CES delegatie en heeft daar de eerste versie van de Smart Graph Portal gelanceerd. Vanaf nu kan wereldwijd iedereen zich gratis op https://portal.smartgraph.bi/ registreren en in 3 stappen daar eenvoudig en snel data uploaden om zelf een basis interactief dashboard ontwerpen. In de komende jaren zalQuant Base die mogelijkheden voor zakelijk, publiek en privé verder gaan uitbreiden.

Cint Kortmann, ceo van Quant Base meldt: "Hoe ingewikkeld moet een interactief dashboard zijn. Mensen verzamelen bewust of onbewust meer en meer data. Dit doen ze in hun organisatie met administratie, sensoren, processen, maar ook privé met hun energiemeters, zonnepanelen, autokilometers, stappentellers etc. Zou je daar als leek meer mee kunnen, makkelijk analyseren, vergelijken, communiceren etc. Quant Base houdt van eenvoud en transparantie. Al vier jaar hebben we daartoe ons interactief dashboard in een SaaS-oplossing beschikbaar. In deze Corona tijd zagen we kans om een Portal versie te ontwikkelen. Deze geeft iedereen de mogelijkheid de verzamelde gegevens tastbaar te maken, te bekijken, analyseren, communiceren etc. Niet alleen in de werkomgeving maar ook voor privé."

Kortmann vervolgt: "Wij leveren een Europees product waarbij de data in een veilige Nederlandse Cloud (BIT) wordt opgeslagen. De toepassing is eenvoudig, snel en flexibel. Het is web-based dus er hoeft geen software op de systemen gezet te worden en je kan je dashboard overal ter wereld op laptop, tablet of smartphone oproepen, laten zien, bewerken en delen. We hebben een lijst met extra’s die we de komende maanden en jaren gaan ontwikkelen en toevoegen, we staan hierbij open voor suggesties. Naast de basis versie zullen we natuurlijk ook betaalde versies gaan leveren. Op de site staat een tutorial en een test data set om de mogelijkheden uit te proberen."

Terug naar nieuws overzicht