Atos en IBM werken nauwer samen rond AI en Red Hat OpenShift
21-01-2021 | door: Witold Kepinski

Atos en IBM werken nauwer samen rond AI en Red Hat OpenShift

Atos en IBM hebben de uitbreiding aangekondigd van een strategische wereldwijde alliantie om bedrijven te helpen hun digitale transformatie te versnellen en bedrijfsprocessen te optimaliseren. De uitgebreide alliantie omvat een beoogde focus op de ontwikkeling van gezamenlijke aanbiedingen die zijn gebaseerd op Atos 'verticale koolstofvrije oplossingen en service leveringsactiva, mogelijk gemaakt door IBM.

Als resultaat van de alliantie kunnen klanten verwachten dat ze toegang hebben tot branche-specifieke automatiseringsoplossingen met behulp van AI en hybride cloud technologieën om digitale versnelling mogelijk te maken en de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. Atos en IBM zullen samenwerken om zakelijke uitdagingen aan te gaan voor de sectoren productie, energie en nutsbedrijven, olie en gas, detailhandel en transport.

De aandachtsgebieden in de samenwerking focussen op:

Asset Lifecycle Management Solutions - maakt gebruik van IBM Maximo om ondernemingen te helpen hun activa te optimaliseren om de digitale transformatie verder te versnellen en risico's aan te pakken. Voordelen voor klanten zijn onder meer de mogelijkheid om verbeterpunten binnen en tussen fabrieken te identificeren, real-time zichtbaarheid van de activiteiten en KPI ('s) om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Asset Monitoring and Maintenance, Repair, and Operations (MRO) Optimization Solutions - zal IBM Maximo gebruiken om de optimalisatie van activa te verhogen en kapitaaluitgaven te verlagen. Voordelen voor klanten zijn onder meer een voorspellende benadering van MRO met kortere ongeplande uitvaltijden en langere levensduur van activa, wat resulteert in een vermindering van kapitaaluitgaven.

Oplossingen voor optimalisatie van verpakkingen, transport en logistiek - zullen de verpakking, het transport en de logistiek van producten optimaliseren en tegelijkertijd de kosten verlagen.

SMART Waste / Energy Monitoring and Optimization Solutions - maakt gebruik van IBM Watson en Red Hat OpenShift om fabrikanten en afvalbeheerbedrijven te helpen bij het optimaliseren van het energieverbruik.

Terug naar nieuws overzicht