Twitch-account Donald Trump voor onbepaalde tijd geschorst
21-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Twitch-account Donald Trump voor onbepaalde tijd geschorst

Livestreamingplatform Twitch schorst het account van de voormalig Amerikaanse president Donald Trump voor onbepaalde tijd. Aanleiding hiervoor is het 'voortdurende risico van het aanzetten tot geweld'.

Dit meldt Twitch in een mededeling aan onder meer The Verge. Twitch is een livestreamingplatform dat onder meer populair is onder gamers. Ook allerlei andere streams zijn echter op het platform te vinden. Het account van Trump was door Twitch al geblokkeerd op 7 januari, de dag na de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Trump kon hierdoor geen streams meer posten, maar zijn accountpagina bleef wel bereikbaar. Twitch kondigde toen al aan na het vertrek van Trump als Amerikaanse president het account opnieuw te beoordelen.

Deze nieuwe beoordeling leidt nu tot een schorsing voor onbepaalde tijd wegens een 'voortdurende risico van het aanzetten tot geweld'. De regels van Twitch bieden gebruikers die worden geblokkeerd geen ruimte hiertegen in beroep te gaan. Ook kunnen geschorste gebruikers geen nieuw Twitch-account aanmaken tot de schorsing is opgeheven.

Terug naar nieuws overzicht