Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2021

Mammoet kiest myBrand private cloud voor SAP-omgeving

Mammoet kiest myBrand private cloud voor SAP-omgeving image

De SAP ERP-omgeving van Mammoet, wereldwijd marktleider op het gebied van zware en complexe hijs- en transportklussen, is verhuisd naar de myBrand private cloud. Op deze manier verbetert Mammoet zijn continuïteit en is het bedrijf beter voorbereid op een datagedreven toekomst.

Mammoet bevindt zich midden in een digitale transformatie. Aan de voorkant ontwikkelt het bedrijf innovatieve toepassingen, zoals predictive maintenance en een app ter ondersteuning van vrachtwagenchauffeurs en kraanmachinisten. Dit moet uiteraard wel landen op een betrouwbare back-end. Om de continuïteit te verhogen en klaar te zijn voor een toekomst met nog meer innovatie kiest Mammoet voor de private cloud van myBrand. myBrand is daarbij verantwoordelijk voor zowel het technische als het functionele beheer.

Partner in plaats van leverancier

Gerrit Dekker, ICT Directeur van Mammoet zegt: “myBrand scoort ieder jaar zeer hoog in de Giarte IT Experience Benchmark. Ze kwamen met het beste voorstel. Bovendien hebben we bij hen het gevoel dat zij zich meer opstellen als partner dan als leverancier. Die houding vinden wij belangrijk, want we staan nog maar aan het begin van onze digitale transformatie.”

Gert-Leo Bakker, relatiemanager bij myBrand, voegt toe: “Wij zien onszelf als verlengstuk van de Mammoet-organisatie. We begrijpen als geen ander hoe essentieel SAP is voor het aansturen van de primaire processen van Mammoet en doen er alles aan om de continuïteit te borgen.”

De migratie is vlekkeloos verlopen. Inmiddels werken ruim 7.000 Mammoet-medewerkers wereldwijd op het SAP-systeem in de myBrand private cloud. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!