TPEX International is EcoStruxure Building Operations Expert partner van Schneider Electric

22-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

TPEX International is EcoStruxure Building Operations Expert partner van Schneider Electric

Het in Amsterdam gevestigde TPEX International wordt de eerste EcoStruxure Building Operations Expert partner ter wereld van Schneider Electric. De samenwerking biedt gebouweigenaren en assetmanagers een geïntegreerde productlijn, 24x7 beheer en volledige operationele exploitatie vanuit de cloud van slimme gebouwen, die op basis van een ‘pay-per-use’ en ‘as a service’ wordt aangeboden.

Gedreven vanuit de eisen in het bouwbesluit (Parisproof, BENG) en vanuit gebruikersperspectief die meer comfort, een gezonder gebouw en een hogere productiviteit vragen, dienen gebouwen steeds vaker te worden ontworpen als slimme gebouwen. In deze gebouwen worden grote hoeveelheden sensoren en complexe digitale infastructuren geïnstalleerd. Productiviteit, duurzaamheid en een gezond gebouw is vandaag de dag ook de topprioriteit van eigenaren en asset managers. Die slimme technologie heeft betrekking op bijvoorbeeld apparatuur voor toegangscontrole, beveiliging, liften en verlichting, maar ook CO2, temperatuur en luchtvochtigheid binnen de panden.

Systeem-integratie en dagelijks operationeel beheer is essentieel om deze individuele systemen met elkaar te laten samenwerken. TPEX beschikt hiervoor een eigen Slimme Meldkamer voor 24/7 actieve monitoring van alle technologie, waaronder het gebouwbeheersysteem, de sensoren en de IP backbone. De Slimme Meldkamer stuurt als ketenregisseur alle installateurs en onderhoudspartijen aan. Dit zorgt dat alle technologie tot zijn recht komt en bewaakt doelstellingen als lagere operationele kosten, duurzaamheid en een gezonder gebouw.

EcoStruxure

Het EcoStruxure platform van Schneider Electric is open, modulair en schaalbaar. Het kan worden gekoppeld met technologie van andere aanbieders. Vaak worden slimme gebouwen opgeleverd met moderne en intelligente software zoals een gebouwbeheersysteem. Deze omgeving wordt na oplevering echter niet altijd (voldoende) in de praktijk gebruikt. Een slim gebouw heeft dagelijkse monitoring en bijsturing nodig om de gewenste hoogste prestaties te kunnen halen, stelt TPEX. De AI-analyse tools van Schneider Electric en de 24x7 monitoring van TPEX helpen hierbij.

Debby Slofstra, Country President Schneider Electric Nederland: “Voor Schneider Electric betekent de samenwerking met TPEX dat we gezamenlijk het beheer van slimme gebouwen in de vorm van geïntegreerde dienstverlening kunnen aanbieden. Onze producten worden nu ingezet als onderdeel van een 24x7 dienstverlening van TPEX en zullen realtime worden gemonitord waardoor de prestaties op energiegebruik en wellbeing gerealiseerd en verbeterd worden. Door toevoeging van onze AI producten als Building Advisor en Energy Advisor op het gebouwbeheersysteem, kunnen uitgebreide analyses worden gedaan op de exploitatie van de resultaten van het gebouw. Dit zal leiden tot efficiëntere en duurzamere gebouwen.”

Robert Rosier, CEO & founder van TPEX: “Samen met Schneider Electric kunnen wij ervoor zorgen dat de potentie die slimme gebouwen hebben, ook echt wordt gerealiseerd. Dat betekent een meer duurzamere exploitatie, een gebruikservaring van een hoger niveau en een aantrekkelijker rendement over een langere termijn. Daarnaast zullen we vanuit de samenwerking de EcoStruxure-technologie ook “As a Service” en als “pay-per-use” gaan aanbieden, vanuit de cloud en volledig gefinancierd over de exploitatieperiode van het gebouw. Wij worden de eerste partij die de EcoStruXure producten zo gaan aanbieden, dus ook aan gebouwontwikkelaars en installateurs.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud