MinIO: innovatie is van levensbelang

Anand Babu Periasamy, CEO van MinIO

25-01-2021 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

MinIO: innovatie is van levensbelang

StartUp MinIO uit Palo Alto, we hebben het er al vaker over geschreven, is inmiddels uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van private object storage voor Kubernetes. Het bedrijf staat aan de basis van een objectstorage die cloud native is, eenvoudig in gebruik is en bovendien schaalbaar en open source is. Door de bedrijfsfocus op object storage wordt de energie maar in een enkel product gestopt, dat komt de klantenbeleving ten goede.

De filosofie van het bedrijf is afgekeken van de hyperscalers en blijkt zeer succesvol te zijn. Met één enkele abstractie laag, kan de cloud storage met nagenoeg elke infrastructuur gebruikt worden. De intrinsieke omarming van open source betekent maximale transparantie en een ongekend aantal resources voor code ontwikkeling. Het S3-formaat is de heilige graal waar alles om draait en de MinIO object store is via Rest API’s benaderbaar. “It just works”. aldus Anand Babu Periasamy de co-founder en CEO van MinIO Inc.

Meer dan 60% van de MinIO deployments is containerized en meer dan 48% wordt beheerd door Kubernetes. Voor Kubernetes is MinIO de native object store geworden. De hele markt lijkt de trend die MinIO gezet heeft, te volgen.

De populariteit van containers blijft niet onopgemerkt en zelfs VMware heeft de transformatie van virtualisering richting containers ingezet. Virtuele machines schakelen veel langzamer dan containers, vandaar de industriële druk op de transformatie. De transitie moest dus volgen. vSphere, het VMware platform, werd dan ook een Kubernetes-platform. MinIO draait diep verankert in vSphere.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data