DDN maakt meters met AI-invulling

Tom Ellery, DDN

26-01-2021 | door: Hans Steeman

DDN maakt meters met AI-invulling

HPC-storage provider DDN, ziet een mooie groei in de HPC-markt die vooral gedreven wordt door de alsmaar groeiende datavolumes van bedrijven en instellingen en de behoefte om daar met op AI-gebaseerde oplossingen mee aan de slag te gaan. Het bedrijf gaat prat op 150 patenten en heeft 10 technologie centers wereldwijd. Met de recente acquisities wordt de marktpositie steeds steviger. Men is in rap tempo bezig om alle nieuw verworven activiteiten een prominente plaats in het portfolio te geven.

Tom Ellery (foto), DDN’s senior vice president field operations en general manager voor de enterprise divisie, claimt dat DDN 's werelds grootste particuliere data-opslag bedrijf is, met meer dan 11.000 klanten en 10 exabyte storage in productie. Het bedrijf is al 21 jaar winstgevend.

DDN heeft twee divisies binnen zijn activiteiten: de divisie AT Scale met HPC storage providerservices en de AI-activiteiten. In de Enterprise unit zitten de activiteiten van Tintri, Nexata en IntelliFlash verweven.
Een belangrijke groeikern wordt gedreven door de ontwikkelingen rond 5G, samen met de COVID-pandemie zorgen deze twee kernen voor grote groei in de storage en AI-markt. Mobiele operators gaan nu 5G marktaandeel wint, EDGE-services ontwikkelen en hebben daarvoor storage en de ondersteunende AI-nodig. De COVID-pandemie verandert het complete IT-landschap ook nog eens, waar ook ter wereld.

Dankzij de ontwikkelde kunstmatige intelligentie kan, aldus Tom Ellery, de QoS van de storage continue automatische geoptimaliseerd worden. Deze optimalisatie zorgt volgens hem voor een reductie tot zo’n 95% van de managementoverhead en bijbehorende kosten. De reden waarom AI op dit moment zoveel aandacht krijgt.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht