Witold Kepinski - 25 januari 2021

Seagate ziet omzet en winst licht zakken

Seagate ziet omzet en winst licht zakken image

Seagate Technology zag zijn omzet in tweede kwartaal dat eindigde op 1 januari 2021 met 3 procent dalen naar 2,62 miljard dollar. De nettowinst daalde naar 280 miljoen dollar.

"Seagate realiseerde in het kwartaal van december een sterke omzet-, winst- en vrije kasstroomgroei met dubbele cijfers, ondersteund door een brede verbetering in bijna elke bediende markt en geografie, en we hadden een solide vraag van klanten naar onze massaproducten", aldus ceo Dave Mosley.

Mosley vervolgt: "We hebben ook onze technologische mijlpaal bereikt door 20TB HAMR-schijven te verzenden in kalender 2020, waarmee we de weg effenen voor het voortdurende succes van Seagate in de komende jaren. Naarmate de vraag naar gegevens zowel in de cloud als aan de rand toeneemt, vormt het nieuwe Lyve Storage Platform van Seagate een aanvulling op ons HDD-portfolio om bedrijven te helpen zowel tegemoet te komen aan de seculiere vraag naar massacapaciteitsopslag als aan de toenemende complexiteit van het beheren van gegevens van edge-to-core cloud. We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de enorme kansen die we in de toekomst voorzien en blijven ons richten op het vergroten van de waarde voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!