Wouter Hoeffnagel - 25 januari 2021

Integratie tussen SAP oplossingen en Microsoft Teams

Integratie tussen SAP oplossingen en Microsoft Teams image

SAP en Microsoft gaan Microsoft Teams integreren met SAP-oplossingen. Deze integraties staan gepland voor mid-2021. De bedrijven breiden daarnaast hun strategische samenwerking uit voor een snellere adoptie van SAP S/4HANA op Microsoft Azure.

Steeds meer mensen werken thuis. Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van Microsoft Teams voor samenwerking, communicatie en het houden van meetings. Met de samenwerking spelen beide partijen in op deze nieuwe manier van werken en ontwikkelingen in de samenleving. Beide partijen willen hiermee het innoverend vermogen, betrokkenheid en de productiviteit stimuleren. Onder andere SAP-oplossingen zoals SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors en SAP Customer Experience staan op de rol voor integratie met Microsoft Teams. Daarnaast breiden SAP en Microsoft hun cloudpartnerschap uit met nieuwe oplossingen op het gebied van cloudautomatisering en integratie van SAP S/4HANA met Microsoft Azure.

Migratie vereenvoudigd

De migratie van on-premises-edities van SAP ERP naar SAP S/4HANA in de cloud wordt vereenvoudigd. In aanvulling op de industriespecifieke routekaarten naar de cloud en de referentiearchitecturen, gaan SAP en Microsoft samen co-innoveren op het gebied van SAP S/4HANA op Azure.

Naast productintegratie gaan SAP, Microsoft en system integrators door met het ontwikkelen van digitale roadmaps voor klanten. Met praktische referentiearchitecturen en technische begeleiding helpen zij klanten op weg in hun cloudreis. De bedrijven zetten daarnaast verder in op migraties, verbeterde operaties, monitoring en beveiliging.

Meer informatie over de integratie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!