Sogeti benoemt Miranda van Putten tot nieuwe HR-directeur

Miranda van Putten

26-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Sogeti benoemt Miranda van Putten tot nieuwe HR-directeur

Miranda van Putten (51) is de nieuwe HR-directeur van Sogeti in Nederland. Voor haar dienstverband bij de IT-dienstverlener was Van Putten werkzaam in een vergelijkbare functie bij Fox-IT. Met haar benoeming maakt Van Putten ook deel uit van het Nederlandse directieteam van Sogeti waarin ze Jack ter Haar opvolgt.

Na haar studie sociale- en organisatiepsychologie aan de universiteit van Utrecht in 1997 startte Van Putten haar loopbaan als HR-adviseur bij de NS. Daarna heeft ze diverse recruitment en HR-functies vervuld bij o.a. Loyens & Loeff, Yacht, AON en de GGZ. In 2011 richtte Van Putten haar eigen HR-consultancybedrijf op waarmee ze tot 2017 diverse grootzakelijke organisaties geadviseerd heeft. In haar voorlaatste rol was ze verantwoordelijk voor HR bij securitydienstverlener Fox-IT waar ze samen met haar team een nieuw toekomstbestendig HR-beleid heeft gemaakt.

“Wij zijn enorm blij met de komst van Miranda. Ze brengt veel relevante ervaring mee zowel vanuit de ICT-sector als in haar rol als HR-directeur. Het is van groot belang dat Sogetisten zich goed kunnen ontplooien bij onze organisatie. Ik ben ervan overtuigd, dat Miranda daar een cruciale bijdrage aan gaat leveren”, vertelt Joost Ramaekers, Head of Sogeti in Nederland.

“Ik ben ongelooflijk onder de indruk van de menselijke maat die regeert bij Sogeti. Het is voor mij bovendien een geweldige uitdaging om in tijden van krapte in de IT-arbeidsmarkt het behoud en de ontwikkeling van medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren en stimuleren“, zegt Van Putten.

De nieuwe HR-directeur van Sogeti zal samen met haar team aan de slag gaan voor meer talentontwikkeling, diversiteit, inclusiviteit en een optimale beleving voor medewerkers. Op een manier die past bij de mensgerichte cultuur van de IT-dienstverlener en de ambitie om de beste IT-werkgever van Nederland te zijn.

Miranda van Putten is getrouwd en heeft twee dochters.

Terug naar nieuws overzicht