Green IT Amsterdam en SDIA bundelen hun krachten

26-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen hun krachten

Green IT Amsterdam en SDIA bundelen hun krachten. Beide organisaties hebben een sterke focus op het verduurzamen van de digitale infrastructuur.

Samen willen ze innovatieprojecten op het gebied van duurzaamheid initiëren of eraan deelnemen. Daarnaast gaan beide organisaties samenwerken om de kennis en technologie die ze ontwikkelen zo snel mogelijk commercieel beschikbaar te maken voor de markt. Bijvoorbeeld door startups te creëren die software, clouddiensten en andere tools ontwikkelen en verkopen die door datacenters en anderen kunnen worden gebruikt om hun digitale infrastructuur groener te maken.

“Nooit eerder was de digitale infrastructuur in Nederland belangrijker dan in deze tijden van COVID-19”, zegt Anwar Osseyran, oprichter van Green IT Amsterdam. "Op dit moment zijn zowel de economie als het sociale leven van veel mensen volledig afhankelijk van datacentra en netwerken. De Nederlandse digitale infrastructuur is van uitstekende kwaliteit en ondersteunt ons land 24/7 - ook tijdens deze pandemie. Toch mogen we niet vergeten dat de impact op het milieu en bijvoorbeeld het energieverbruik van deze infrastructuur aanzienlijk is. Via onze samenwerking met SDIA willen we beter gebruik maken van de kennis die we hebben ontwikkeld om de milieu-impact van datacenters en netwerkinfrastructuren verder te verminderen, zonder concessies te doen aan prestaties, beschikbaarheid of innovatiekansen.”

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter