Equinix ondertekent Climate Neutral Data Center Operator Pact en Self-Regulatory Initiative

27-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix ondertekent Climate Neutral Data Center Operator Pact en Self-Regulatory Initiative

Equinix vormt samen met andere Europese cloudinfrastructuur- en datacenterproviders en Europese handelsverenigingen het Climate Neutral Data Center Operator Pact en Self-Regulatory Initiative.

Het pact is de eerste keer dat de industrie zich verenigt om ervoor te zorgen dat Europese datacenters tegen 2030 CO2-neutraal zijn. De industrie wil een leidende rol spelen bij de overgang in Europa naar een klimaatneutrale economie, ter ondersteuning van de Europese Data Strategy en de Europese Green Deal. Deze laatstgenoemde deal heeft als doel om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken.

Zelfregulerend initiatief

Het Climate Neutral Data Center Operator Pact zorgt ook voor een zelfregulerend initiatief voor de industrie, met doelen om de overgang naar een groenere economie in Europa te vergemakkelijken. Equinix en andere ondertekenaars binden zich aan de meetbare en ambitieuze doelstellingen voor 2025 en 2030, waaronder:

  • Verbetering van de efficiëntie van het energieverbruik;
  • 100 procent koolstofvrije energie inkopen;
  • Waterbesparing door de selectie van efficiënte en geschikte koeloplossingen;
  • Recycling van servers, elektrische apparatuur en andere gerelateerde elektrische componenten;
  • Hergebruik van datacenterwarmte waar praktisch, milieuvriendelijk en kosteneffectief.

De Europese Commissie monitort tweemaal per jaar de voortgang bij het bereiken van de doelstellingen van het initiatief. Equinix kondigde – samen met andere handelsverenigingen en meer dan twintig cloud- en colocatie-datacenteroperators – de vorming aan van het Climate Neutral Data Center Operator Pact en het Self-Regulatory Initiative bij Kickstart Europe.

Duurzaamheidsambities

Het pact en het zelfregulerende initiatief ondersteunen de duurzaamheidsambities van Equinix. In 2019 en 2020 kocht Equinix 100 procent hernieuwbare energie in voor al zijn sites in de EU en bereikte het wereldwijd meer dan 90 procent hernieuwbare energie. Elk megawattuur (MWh) aan ingekochte, hernieuwbare energie verkleint de voetafdruk van zowel Equinix als haar klanten en vergroent hun digitale supply chain.

Maurice Mortell, algemeen directeur, Ierland, Equinix: “Digitale technologieën zijn een essentieel onderdeel van de doelstelling van de EU om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden. Bij Equinix zijn we ervan overtuigd dat het een gezamenlijke inspanning van tal van bedrijven, overheden en mensen vergt om onze planeet te beschermen en een betere toekomst te creëren. Daarom zijn we er trots op om het Climate Neutral Data Center Operator Pact en Self-Regulatory Initiative te ondertekenen. Zo kunnen we een sprong voorwaarts maken en ervoor te zorgen dat onze industrie een leidende rol speelt bij het nemen van klimaatmaatregelen, en de overgang van Europa naar een groene economie."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters