Wouter Hoeffnagel - 27 januari 2021

Datingapp Grindr krijgt mogelijk Noorse privacyboete van 10 miljoen euro

De Noorse privacytoezichthouder wil datingapp Grindr een boete van 10 miljoen euro opleggen wegens het schenden van Europese privacywetgeving. De datingapp zou gegevens van gebruikers met derden hebben gedeeld zonder daarvoor toestemming te vragen.

Een klacht tegen Grindr, een datingapp die populair is onder homo- en biseksuele mannen, werd vorig jaar al door de Noorse toezichthouder ingediend wegens het delen van gegevens met derde partijen voor advertentiedoeleinden. De toezichthouder stelt dat Grindr zijn gebruikers onvoldoende controle geeft over wat het bedrijf met hun gegevens doet. Zo kunnen gebruikers de app alleen gebruiken nadat zij de privacyvoorwaarden hebben geaccepteerd. Ook zijn gebruikers niet specifiek om toestemming gevraagd om hun gegevens te mogen delen.

De Noorse privacywaakhond stelt dat Grindr hiermee de Europese privacywetgeving heeft overtreden. De toezichthouder dreigt de datingapp daarom een boete van 10 miljoen euro op te leggen. Grindr krijgt tot 15 februari de tijd om hierop te reageren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!