Commvault breidt Metallic Backup-as-a-Service-portfolio uit

27-01-2021

Commvault breidt Metallic Backup-as-a-Service-portfolio uit

Commvault, leverancier van bedrijfssoftware voor datamanagement in cloudomgevingen en op locatie, breidt zijn Metallic Backup-as-a-Service (BaaS)-portfolio verder uit. Metallic voegt nieuwe oplossingen, features en enterprise workload support toe, waaronder verbeterde SaaS-applicatie bescherming met de introductie van Metallic Salesforce Backup en uitgebreide herstelmogelijkheden binnen Microsoft Teams. Verder is Oracle en Active Directory aan de Metallic Database Backup oplossing toegevoegd. Ook zijn de mogelijkheden binnen de hybride cloud uitgebreid met de toevoeging van HyperScale X als een volledig geïntegreerde appliance en edge aanbod voor Metallic.

Metallic Salesforce Backup biedt klanten schaalbare, enterprise-grade SaaS-databescherming voor de Sales, Service en Financial Cloud. Het biedt bescherming voor waardevolle Salesforce-gegevens met onbeperkte retentie, onbeperkte opslag en ingebouwde geharde beveiligingscontroles. De oplossing helpt zo te voldoen aan strenge normen, herstelvereisten en SLA's.

HyperScale X for Metallic

HyperScale X for Metallic biedt klanten de keuze uit een volledig geïntegreerde appliance voor single-vendor management van opslag op locatie en SaaS-gebaseerde gegevensback-up. Het stelt de Commvault appliance, HyperScale X, in staat om in edge-modus te werken, waardoor het kan fungeren als een back-updoel voor alle data die door Metallic worden beschermd.

Deze nieuwe mogelijkheid is de volgende stap in de hybride uitbreiding van Metallic, waarbij mogelijkheden van Metallic BaaS wordt gecombineerd met het mogelijkheden van het HyperScale X opslagplatform. Klanten kunnen Metallic gebruiken om data te beschermen in iedere hybride cloud architectuur: cloud-to-cloud, on-premises data naar de cloud met een on-premises kopie voor een snelle restore en cloud-to-appliance.

Metallic Office 365 Backup & Recovery

Metallic Office 365 Backup & Recovery bouwt voort op de bestaande Microsoft Teams-mogelijkheden van Metallic en omvat nu ook het ter plekke herstellen van Teams-conversaties en andere data. Dit stelt beheerders in staat om granulair gegevens te herstellen die zijn opgeslagen binnen Teams, kanalen en conversaties, met een betere snelheid en nauwkeurigheid met behoud van bestaande site-structuren en instellingen. Alle nieuwe en bestaande klanten van Metallic Office 365 Backup krijgen automatisch Microsoft Teams-functionaliteit als onderdeel van hun abonnement, dat ook dekking biedt voor Microsoft Exchange, SharePoint en OneDrive.

Ondersteuning voor Oracle Database en Microsoft Active Directory backup worden nu aangeboden als onderdeel van de Metallic Database Backup. Metallic Database Backup geeft beheerders naadloos inzicht en database bescherming voor SAP HANA, Oracle, Microsoft SQL, en Active Directory on-premises, in de cloud, en in Azure.

Metallic Cloud Storage Service is al langer beschikbaar in 14 landen, waaronder Nederland. Daar zijn nu nog negen landen aan toegevoegd, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Polen, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje en Zwitserland.

"Naarmate onze wereldwijde uitrol van Metallic vordert, merken we dat meer en meer klanten over de hele wereld onmiddellijk de waarde en eenvoud zien die cloud-native, as-a-service databescherming kan brengen in hun omgevingen," zegt Bart Tournier, Sales Director Benelux bij Commvault. "Met onze SaaS Plus-mogelijkheden bieden de oplossingen van Metallic klanten wat geen enkele andere back-updienst in de cloud kan evenaren: het meest uitgebreide portfolio van BaaS-oplossingen en de flexibiliteit om van elke databron een back-up te maken naar het optimale backup-doel - of dat nu cloud of on-premises storage is, of HyperScale X voor Metallic."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud