Kaseya sleept het MKB door de crisis
29-01-2021 | door: Hans Steeman

Kaseya sleept het MKB door de crisis

De impact van Corona op de economie is dramatisch en vooral het midden en klein bedrijf krijgt grote klappen. Om te redden wat er te redden is, wordt de IT sneller omgebouwd teneinde nieuwe inkomstenstromen te verwerven. Online verkoop en thuiswerken zijn de sleutel tot overleven geworden. Kaseya spint hier garen bij.

CEO Fred Voccola (foto) vertelt: “De afgelopen tien maanden heeft de markt stappen gemaakt die normaal vijf jaar zouden vergen. De complete transitie is in een stroomversnelling gekomen”. Het bedrijf dat erin gespecialiseerd is managed serviceproviders van IT-platformen te voorzien om de IT voor het MKB te ontsluiten, doet dan ook goede zaken. In rap tempo rollen de managed serviceproviders die klant zijn van Kaseya complete oplossingen op basis van dit platform uit. Kern van dit succes is de hub IT Complete, het Kaseya bouwwerk waarin alle applicaties die aangeboden worden geïntegreerd zijn. Veelal is Microsoft Office de kern van dat concept.

Nieuwe applicaties worden toegevoegd met speciale op maat gemaakte adapters. Eenmaal op het platform aangesloten, werkt de nieuwe applicatie met alle andere componenten samen. De hub vertaalt de data van en naar de nieuwe applicatie. Het is vervolgens aan de klant om te bepalen welke componenten uit het IT Complete protfolio voor hem relevant zijn. Kaseya is steeds op zoek naar nieuwe toevoegingen aan IT Complete.

Fred Voccola: “Dankzij IT Complete hebben we tijdens deze pandemie heel veel MKB-bedrijven van de ondergang gered. Wij hebben het mogelijk gemaakt dat zij snel hun activiteiten konden transformeren. De IT Professionals zijn de helden van 2020”.

Ook voor de managed serviceproviders is IT Complete een slimme oplossing. Op een business van 1 miljoen verlaagt het Kaseya-product de operationele kosten van globaal 200.000 euro met de helft waardoor de marge met 100.000 euro of 10% groeit.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software