Esri lanceert ArcGIS developer platform
31-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Esri lanceert ArcGIS developer platform

Esri, gespecialiseerd in location intelligence, introduceert het ArcGIS Platform. Dit geografische Platform-as-a-Service stelt ontwikkelaars in staat om locatie-informatie te integreren in hun applicaties, bedrijfssystemen en producten. Ze krijgen met ArcGIS Platform directe toegang tot Esri’s locatiediensten middels API’s en web frameworks naar keuze.

Door het Platform-as-a-Service concept is het product schaalbaar voor de apps van gebruikers, waardoor klanten dezelfde frameworks en diensten kunnen gebruiken ongeacht of het om enkele of miljoenen gebruikers gaat. Jack Dangermond, oprichter en president van Esri: “ArcGIS Platform maakt het mogelijk om zelf nieuwe producten te ontwikkelen of Esri-diensten te integreren in bestaande software. Dit PaaS geeft ontwikkelaars eenvoudiger toegang tot een schat aan geografische informatie, technologie en mogelijkheden.”

Snellere time-to-market realiseren

“Met de lancering van ArcGIS Platform krijgen ontwikkelaars beschikking over professionele content en mogelijkheden die ze zo in hun apps kunnen verwerken. Hierdoor kunnen ze veel meer waarde leveren en snellere time-to-market realiseren, terwijl ze binnen budget blijven”, aldus David Cardella, Esri’s product manager voor developer technologies.

“Ons partnership met Esri is een nieuwe fase ingegaan met deze introductie”, zegt Ben Brantly, VP of product bij Salesforce. “De collectie basiskaarten die klaarstaan voor gebruik geven onze gebruikers gelegenheid om data beter te begrijpen door het te visualiseren op een kaart. Met de mogelijkheden van het developer platform kunnen we de meerwaarde van onze Salesforce Maps verder vergroten door de toegevoegde locatiediensten van Esri en het gebruik van de ArcGIS API for JavaScript.”

Bedrijfsinformatie combineren met geografische intelligence

Irfan Khan, President for Platform & Technology bij langdurige Esri-partner SAP: “Locatiediensten van Esri’s ArcGIS Platform passen we toe in SAP’s cloud consumption model, dat inspeelt op de wensen van gebruikers. Ons Business Technology Platform biedt een ideaal integratiepunt, waardoor ontwikkelaars eenvoudiger innovatieve applicaties kunnen maken die realtime bedrijfsinformatie combineren met geografische intelligence.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud