SAP neemt Signavio over

29-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP neemt Signavio over

SAP en Signavio uit Berlijn hebben aangekondigd dat SAP een overeenkomst is aangegaan om Signavio over te nemen, een speler op het gebied van enterprise business process intelligence en procesbeheer.

De combinatie van Signavio met de Business Process Intelligence-eenheid van SAP zal de capaciteit van SAP versterken om bedrijven te helpen hun bedrijfsprocessen snel op schaal te begrijpen, verbeteren, transformeren en beheren. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

"In de dynamische wereld van vandaag hebben bedrijven van elke omvang de mogelijkheid nodig om hun bedrijfsprocessen snel aan te passen aan snel veranderende marktomstandigheden", aldus Luka Mucic, chief financial officer en lid van de raad van bestuur van SAP SE. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het voor bedrijven is om bedrijfsprocessen in de hele onderneming te ontwerpen, benchmarken, verbeteren en transformeren om nieuwe mogelijkheden en bedrijfsmodellen te ondersteunen. De combinatie van business process intelligence van SAP en Signavio creëert een toonaangevende suite voor end-to-end transformatie van bedrijfsprocessen om onze klanten te helpen voldoen aan de vereisten die nodig zijn om een concurrentievoordeel te behalen. SAP en Signavio passen cultureel uitstekend bij elkaar en delen dezelfde waarden, en we zijn verheugd om onze krachten met hen te bundelen om onze Intelligent Enterprise-strategie waar te maken. "

Business Process Intelligence is een belangrijk onderdeel van het nieuwe aanbod van SAP, het RISE with SAP- pakket. Het aanbod helpt bedrijven bij het uitvoeren van een holistische bedrijfstransformatie die hen veerkrachtig, wendbaar en intelligent maakt. Het omvat ondersteuning voor een versnelde verplaatsing van ERP-kernprocessen naar de cloud.

Signavio's geïntegreerde cloud-native procesbeheersuite vormt een perfecte aanvulling op bestaande business process intelligence-software van SAP. Met de toevoeging van Signavio kan SAP nu een holistische reeks flexibele oplossingen voor procestransformatie bieden aan klanten om hun bedrijfsprocessen van begin tot eind te transformeren. Dat omvat ontwerp van bedrijfsprocessen, benchmarking, gap-analyse, verbetering en beheer van proceswijzigingen. De suite stelt klanten ook in staat het succes van deze proceswijzigingen op de lange termijn te volgen.

"Signavio's capaciteiten om bedrijfsprocessen intelligent te maken, zijn in hoge mate complementair met die van ons", zegt Rouven Morato, algemeen manager, Business Process Intelligence, SAP. “Hoewel we inzichten verschaffen door gebruik te maken van ons diepgaande begrip van bedrijfsprocessen die in onze applicaties draaien en op basis daarvan ongeëvenaarde benchmarkmogelijkheden kunnen bieden, is Signavio's benadering van transformatie procesmodelgericht. Signavio's procesmodellering en beheerfunctionaliteiten, en de oplossing voor procesbeheer en samenwerking, behoren tot de marktleiders in de branche en zijn de ontbrekende component om onze klanten een end-to-end-suite voor procestransformatie te bieden. "

De combinatie van SAP en Signavio brengt gestandaardiseerde proces-KPI's, brede benchmarkinggegevens, process mining, user behavior mining en klantervaringanalyse samen om klanten een 360-gradenoverzicht van elk bedrijfsproces te geven. Het biedt ook tools om de processen volledig te begrijpen en te transformeren.

"Door ons aan te sluiten bij SAP, maken we gebruik van het breedste portfolio van zakelijke applicatiesoftware op de markt, waarbij we de processen van de wereld beheren", aldus Dr. Gero Decker, medeoprichter en CEO van Signavio. “Gezien de positionering van SAP, zijn geografische dekking en financiële kracht, is SAP het grootste en beste platform om procesinformatie naar elke organisatie te brengen. Voor ons is het een enorme vliegende start en een grote kans om SAP te helpen een belangrijke speler te worden op het gebied van business process management en intelligence. "

SAP en Signavio kwamen overeen om de aankoopprijs of andere financiële details van deze transactie niet bekend te maken.

Terug naar nieuws overzicht
Software