Witold Kepinski - 29 januari 2021

Software AG wil overstap naar softwareabonnementen versnellen

Software AG wil overstap naar softwareabonnementen versnellen image

In het vierde kwartaal wist Software AG het qua omzet en winst iets beter te doen dan verwacht. De totale omzet daalde met ongeveer 7 procent tot 237,8 miljoen euro, gecorrigeerd voor valuta-effecten bedroeg de daling ongeveer 2 procent.

Met name de databases presteerden onverwacht sterk. Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat (Ebita) daalde met een goed kwartaal tot 62,5 miljoen euro. 

"Onze sterke resultaten in het vierde kwartaal sloten een uitstekend jaar af dat ondanks grote uitdagingen werd geleverd. Onze transformatie gaat vooruit, met onze gefocuste productset en verbeterde uitvoeringscapaciteit die onze verschuiving van abonnementen verder drijft dan ons oorspronkelijke plan en ons helpt te winnen van de concurrentie. In 2021 plannen we om onze transformatie te versnellen en te streven naar verdere groei. Ik ben buitengewoon trots op de veerkracht van het team in 2020 en onze snelle start in 2021 geeft me het vertrouwen dat we het komende jaar nog meer succes zullen zien", aldus Sanjay Brahmawar, CEO van Software AG.

Brahmawar wil in boekjaar 2021 de overstap naar softwareabonnementen versnellen.

Lees alle details verder hier.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!