Microsoft en Shell starten met partners Open AI Energy Initiative

03-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft en Shell starten met partners Open AI Energy Initiative

Shell, C3 AI, Baker Hughes en Microsoft starten het Open AI Energy Initiative (OAI), een eerste in zijn soort open ecosysteem van op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde oplossingen voor de energie- en procesindustrie.

De OAI biedt een raamwerk voor energieoperatoren, serviceproviders, leveranciers van apparatuur en onafhankelijke softwareleveranciers voor energiediensten om interoperabele oplossingen aan te bieden, waaronder AI en op fysica gebaseerde modellen, monitoring, diagnostiek, prescriptieve maatregelen en services, mogelijk gemaakt door de BHC3  AI Suite en Microsoft Azure.

“Door samen te werken met onze alliantiepartners bij C3 AI en samen met industrieleiders bij Shell en Microsoft, zal de OAI helpen bij het aanpakken van de aanhoudende branche-uitdaging van niet-productieve downtime. Dit nieuwe ecosysteem zal onze sterke bestaande BHC3-portfolio versterken en is een veelbelovende stap in de digitale transformatie van energie. "

De eerste reeks OAI-oplossingen van Shell en Baker Hughes zijn gericht op betrouwbaarheid en ontworpen om de uptime en prestaties van energieactiva en -processen te verbeteren. Deze betrouwbaarheidsoplossingen zullen dienen als uitbreidingen van de huidige BHC3 Reliability-applicatie, een AI-gebaseerde applicatie die betrouwbaarheids-, proces- en onderhoudstechnici voorziet van AI-gebaseerde inzichten om de prestatierisico's van processen en apparatuur voor de energiesector te voorspellen. De applicatie maakt gebruik van de mogelijkheid van de BHC3 AI Suite om gegevens op bedrijfsschaal uit ongelijksoortige gegevensbronnen te integreren en AI-betrouwbaarheidsmodellen te trainen die volledige fabrieksactiviteiten dekken, terwijl ze volledig profiteren van Azure, de schaalbare cloudinfrastructuur van Microsoft voor ondernemingen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

energy, ai