Witold Kepinski - 04 februari 2021

Tech Data biedt resellers veilige werkplek toepassing

Tech Data biedt resellers veilige werkplek toepassing image

Tech Data introduceert een reeks kant-en-klare technologische oplossingen waarmee werkplekken op afstand en op kantoor veiliger, veerkrachtiger en productiever worden zo meldt de IT-distributeur.

Uit een recent onderzoek over beste werkplek  onder 4700 kenniswerkers bleek dat na de pandemie slechts 12% weer fulltime op kantoor wil werken. 72% geeft de voorkeur aan een combinatie van werken op afstand en op kantoor. Op basis van deze nieuwe realiteit zoeken bedrijven naar technologische oplossingen om de veiligheid van elke werkplek te verbeteren en de productiviteit en samenwerking te optimaliseren.

Deze nieuwe serie aan multi-vendor beveiligings- en productiviteitsoplossingen werd ontwikkeld door Tech Data’s eigen specialisten en combineert data- en beveiligingstechnologieën met een reeks professionele, beheerde en financiële diensten. Met deze oplossingen kunnen bedrijven verschillende scenario’s efficiënt en doeltreffend beheren, waaronder het houden van afstand, telehealth, de bezettingsgraad van gebouwen, koortsdetectie, hygiëne, toegang tot informatie en oplossingen voor bedrijfsprocessen.

Cloud

De reeks bevat onder meer oplossingen voor wachtrijbeheer, verkeerslichtsystemen, waarschuwingen voor afstand houden, digital signage, pushmeldingen, track & trace en verkeersanalyse voor retail. Oplossingen voor telehealth bieden unieke cloud workflows die voldoen aan de AVG/HIPAA, functies voor videovergaderen en bewaking van vitale functies. De catalogus bevat eveneens innovatieve AI-oplossingen die controleren of mondmaskers of andere verplichte beschermingsmiddelen, zoals brillen of helmen, worden gedragen wanneer medewerkers de werkplek betreden. Als dit niet het geval is, wordt er een akoestisch waarschuwingssignaal geactiveerd of wordt de toegang geblokkeerd.

Craig Smith, Vice-President Data Solutions en IoT, Europa, bij Tech Data, voegt toe: "De wereld verandert, zowel voor thuiswerken als op kantoor. Bedrijven zijn hard bezig hun kantoren of fabrieken aanzienlijk aan te passen en de focus is nu vooral gericht op veiligheid en beveiliging. Bovendien blijft een groot deel van het personeel in de nabije toekomst van huis uit werken. Met technologische innovaties zoals die in de catalogus van Tech Data’s oplossingen, kunnen partners en eindklanten naadloos en efficiënt overstappen naar deze nieuwe wereld.”

De reeks oplossingen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe innovatieve producten van deelnemende leveranciers zoals Advantech, Alis, Aruba, Automation Anywhere, Cisco, Ergosense, Everyangle, G2K, IAConnects, IBM, Intel, iOffice, Keonn, Microsoft, Secufy, Tibco, Tracktio en WiCis.

Ga naar de webpagina Solutions Catalogue of neem contact op met iot@techdata.eu voor meer informatie over dit productassortiment.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!