TP-Link Omada SDN is slimme cloud oplossing voor zakelijke netwerken

TP-Link Omada SDN is slimme cloud oplossing voor zakelijke netwerken

04-02-2021 | door: Redactie

TP-Link Omada SDN is slimme cloud oplossing voor zakelijke netwerken

Met het TP-Link Omada SDN-platform (Software Defined Networking) kunnen netwerkapparaten worden geïntegreerd, zoals access points, switches en gateways, voor 100% gecentraliseerd Cloudbeheer. “Omada creëert een uiterst schaalbaar netwerk, dat volledig via één interface kan worden beheerd. De naadloze bekabelde en draadloze verbindingen zijn perfect geschikt voor hotels, het onderwijs, retail, kantoren en andere zakelijke toepassingen”, zegt Frank Damen, die met een hecht team van sales- en pre-salesmensen verantwoordelijk is voor B2B in de Benelux.

Damen: “Omada is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik, het vereist geen aanvullende training. Het is mogelijk om batchbeheer toe te passen en de netwerken zijn onbeperkt schaalbaar om zelfs de meest veeleisende projecten te kunnen bedienen.”
Omada biedt met EAP access points met ondersteuning voor zowel Wi-Fi 5 als Wi-Fi 6 het meest gevarieerde aanbod van cloud controlled Wi-Fi access points, aldus Damen. “Access points voor wand of plafondmontage of gebruik buiten zijn verkrijgbaar met verschillende snelheden en featuresets om zo het netwerk op iedere situatie af te kunnen stemmen. Ook het portfolio van cloud beheerbare switches is het breedste en meest gevarieerde op de markt met opties voor kleine kantooromgevingen tot zeer grote implementaties. Zo kan er worden gekozen uit switches met en zonder Power over Ethernet en verschillende snelheden tot maar liefst 10 Gigabit/s. Om het netwerk met de buitenwereld te kunnen verbinden bevat het Omada ecosysteem verschillende gateways met uitgebreide VPN-mogelijkheden.”

Het is verder volgens Damen mogelijk om het volledige netwerk en zelfs meerdere locaties te beheren via de Omada SDN Cloud portal, een lokale Omada hardware controller met Cloud beheer zoals de OC200 of OC300. “Indien gewenst kan ook het geheel lokaal met de hardware controller zonder Cloud verbinding worden beheerd en blijven apparaten die via de cloud worden beheerd gewoon werken wanneer de cloudverbinding weg zou vallen. Ook kan gebruik worden gemaakt van de TP-Link Omada app voor iOS en Android apparaten. Zo kiest u wat het beste bij uw wensen past.”

Lees hier het uitgebreide interview met TP-Link over Omada SDN

Terug naar nieuws overzicht
Hardware