Witold Kepinski - 04 februari 2021

Veeam breidt Google Cloud partnership uit

Veeam breidt Google Cloud partnership uit image

Veeam Software, speler in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, kondigt de uitbreiding en beschikbaarheid van zijn public cloud-ondersteuning aan. Met de beschikbaarheid van Veeam Backup for Google Cloud Platform biedt Veeam nu ondersteuning voor de drie grootste public cloud providers.

Mede doordat de meerderheid van alle organisaties in een hybride- of multi-cloud-omgeving werkt, waarvan 72% met meer dan één public cloud-leverancier, is Google Cloud wereldwijd een van de vijf grootste public cloud-infrastructuurproviders. Met Veeam Backup for Google Cloud Platform biedt Veeam één enkel platform om alle applicaties en data - cloud, virtueel en fysiek - te beschermen, beveiligen en beheren waardoor organisaties hybride cloud-adoptie kunnen versnellen.

“Veeam erkent het strategisch belang van de cloud voor onze meer dan 400.000 klanten en heeft de focus op het bieden van brede platformondersteuning en keuze”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam. “Nu we onze samenwerking met Google Cloud en de ondersteuning voor de public cloud nog verder uitbreiden, kunnen we onze klanten gezamenlijk ondersteunen via de Google Cloud Marketplace. En nu Veeam onlangs Kasten heeft overgenomen, kunnen klanten nu ook Kastens' K10-datamanagementplatform, speciaal gebouwd voor Kubernetes, aanschaffen via de Google Cloud Marketplace.”

“Nu klanten hun meest kritieke workloads naar de cloud migreren, zijn databeveiliging en -beheer top-of-mind”, zegt Manvinder Singh, Director Partnerships bij Google Cloud. “Met de uitgebreide beschikbaarheid van Veeams' data back-up-oplossingen voor Google Cloud kunnen klanten deze applicaties snel wereldwijd inzetten en beheren terwijl ze daarnaast profiteren van Veeams' mogelijkheden voor databeveiliging.”

Veeam ondersteunt klanten op het gebied van security en databeveiliging door Google Cloud-back-up en herstel te leveren voor het beschermen van applicaties en data. Hierbij worden Google Cloud-native-technologieën gebruikt en geautomatiseerd om het verlies van clouddata snel en betrouwbaar te verhelpen.

Nieuwe functionaliteit van Veeam Backup for Google Cloud Platform omvat:

  • Google Cloud-native: Eenvoudige maar krachtige web-UI, inzetbaar vanuit de Google Cloud Marketplace, start de bescherming van data in slechts minuten; Op beleid gebaseerde automatisering van Google Cloud-native snapshots voor snelle en frequente herstelpunten en snelle full- and file-level herstelopties om verlies van clouddata te verhelpen.
  • Kostenoptimalisatie: Industry-first kostenberekening om service-level objectives (SLO’s) en budgetten op elkaar af te stemmen. Dit voorkomt dat er te veel uitgegeven wordt aan de cloud; back-up naar Google Cloud object storage voor kosteneffectieve retentie en compliance op lange termijn.
  • Security: Overwin security-dreigingen, waaronder ransomware en bedreigingen van binnenuit, door back-up-dataproductie (cross-project/cross-region) te isoleren; pas gelaagde security toe voor bescherming tegen brute force-aanvallen met multi-factor authentication (MFA).
  • Hybrid ready: Flexibel dataformaat en integratie met Veeam Backup & Replication; externe repositories maken eenvoudig herstel buiten Google Cloud mogelijk; maakt gebruik van flexibele Veeam Universal Licensing (VUL) om licentiebeheer te vereenvoudigen en Cloud Mobility mogelijk te maken.

Veeam Backup for Google Cloud Platform is vanaf nu beschikbaar als GRATIS editie (tot 10 Google Cloud workloads kunnen gebackupt worden met ongelimiteerde herstelopties en basisondersteuning) en BYOL editie (VUL met flexibel Cloud Data Management en 24/7 ondersteuning) via de Google Cloud Marketplace.

Voor meer informatie, bezoek de website: www.veeam.com/nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!