M-Files kijgt flinke kapitaalinjectie voor uitbouw intelligent platform

04-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

M-Files kijgt flinke kapitaalinjectie voor uitbouw intelligent platform

M-Files heeft een strategische investering van Bregal Milestone ontvangen van maar liefst 67 miljoen euro. Deze specialist in groeikapitaal leidde een investeringsronde samen met Partech, Tesi en Draper Esprit. Groeikapitaal kan een onderneming helpen op te schakelen naar het volgende niveau en de investeerders hebben het volste vertrouwen in de ambities en capaciteiten van M-Files om deze investering te rechtvaardigen.

M-Files voorziet bedrijven en instellingen van een intelligent platform voor plaatsonafhankelijk informatiebeheer, gebaseerd op intelligente metadatering en met slimme processen, aangestuurd door Kunstmatige Intelligentie. Op die manier is M-Files in staat informatiesilo’s af te breken en te ontsluiten waardoor álle relevante informatie beschikbaar komt voor informatieprofessionals: snel, volledig en in de juiste context. M-Files is volledige te integreren met andere digitale platforms voor de werkplek van nu en de toekomst, zoals Microsoft 365, Google Workspace of Salesforce. Het stelt gebruikers in staat hun dagelijkse werkzaamheden beter en efficiënter te doen, zonder langdurige en ineffectieve zoekacties te hoeven doen om bij de juiste en relevante informatie te komen. Maar ook zonder hun werkwijze te hoeven aanpassen aan een informatiesysteem.

Inmiddels hebben duizenden grote en middelgrote bedrijven in meer dan honderd verschillende landen de stap gezet met M-Files, om een hogere efficiency en betrouwbaarheid in informatiebeheer te bereiken.

M-Files werkt met meer dan 500 medewerkers in elf verschillende kantoren over de wereld. Het Software as a Service model stelt het bedrijf in staat verder door te groeien en altijd up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Gartner meldt M-Files al sinds 2012 als ‘opvallende speler’ in het Magic Quadrant for Content Services Platforms (voorheen Enterprise Content Management), waarvan de laatste vijf jaar als ‘visionair’.

Antti Nivala, oprichter en CEO M-Files: ‘Bregal Milestone heeft een indrukwekkende reputatie als succesvolle investeerder in de B2B-markt voor bedrijfssoftware. Voor ons zijn zij een aantrekkelijke investeringspartner; een partner die begrijpt hoe deze markt in elkaar steekt en wat ervoor nodig is om succesvol te blijven. Deze nieuwe waardevolle investering, met ondersteuning van onze bestaande aandeelhouders Partech, Tesi en Draper Esprit, stelt M-Files in staat verder te innoveren in productontwikkeling, Kunstmatige Intelligentie en het cloud-platform.’

Cyrus Shey, managing partner bij Bregal Milestone: ‘We zijn zeer verheugd om M-Files, samen met Antti en zijn team, te begeleiden op haar reis naar verdere groei. M-Files heeft een stabiele en baanbrekende oplossing met aanzienlijke toegevoegde waarde voor haar klanten. We zien er naar uit om het management van M-Files te ondersteunen in (snellere) groei en versteviging van en toewerken naar hun leidende marktpositie in een aantal belangrijke geografische regio’s, zoals onder meer de Verenigde Staten. Deze transactie is de 9e investering van Bregal Milestone in ongeveer twee jaar. We zijn er uitermate trots op partner te zijn van Antti en zijn topteam.’

Meer informatie over M-Files Intelligent Information Management:

http://bit.ly/m-files-intelligent-information-management-uk

Terug naar nieuws overzicht
Software