Wouter Hoeffnagel - 05 februari 2021

Backbown versnelt digitale transformatie van klanten met Thinkwise Platform

Backbown versnelt digitale transformatie van klanten met Thinkwise Platform image

Backbown is de nieuwste partner van low-code platformleverancier Thinkwise. Het Rotterdamse techbedrijf, dat gespecialiseerd is in digitale transformatie en low-code development, gaat het Thinkwise Platform inzetten voor het ontwikkelen van bedrijfskritische software en voor het moderniseren van legacy ERP-systemen en andere kernapplicaties van zijn klanten.

Backbown helpt organisaties versneld digitaal te transformeren en doet dit met oplossingen waarbij het optimaliseren van de customer experience en werkprocessen centraal staan. Sinds 2018 specialiseerde Backbown zich in no-code en low-code development en ruim twee jaar later kiest het bedrijf voor Thinkwise als het primaire low-code ontwikkelplatform voor het realiseren van enterprise software voor klanten.

Groei

De keuze voor het Thinkwise Platform ligt in de lijn met de grote groeiambities van Backbown. Het bedrijf had al ruime ervaring met no-code development waarmee ze haar klanten veel sneller van softwareoplossingen kan voorzien.

Tijdens de eerste kennismaking is het ontwikkelteam van Backbown direct onder de indruk van de geavanceerde features als branching, automated unit testing en het feit dat het Thinkwise Platform naast modelleertools, ook ruime mogelijkheden biedt voor het formuleren van eigen database-query’s.

Succesvol partnership

“Backbown gaat net als Thinkwise voor een hechte samenwerking waarbij het gedeelde succes van klanten centraal staat,” vertelt Allard Pheifer, Managing Consultant van Backbown. “Thinkwise ondersteunt ons om de technische finesses van het platform te leren kennen en we werken samen op het gebied van marketing en sales.”

Het afgelopen jaar zijn een flink aantal nieuwe techbedrijven met uiteenlopende specialisaties aan het partnernetwerk van Thinkwise toegevoegd. “Wij zijn blij om Backbown als nieuwe partner te mogen verwelkomen,” zegt Rogier van Konijnenburg, Senior Partner Manager van Thinkwise. “Met hun development-expertise en ons platform gaan zij veel klanten helpen bij het versnellen van hun digitale transformatie.”

De sterke groei van het aantal nieuwe Thinkwise-partners is volgens Van Konijnenburg zowel te danken aan de unieke propositie als de beschikbare documentatie en trainingsmogelijkheden voor ontwikkelaars en partners: “Steeds meer bedrijven ontdekken dat Thinkwise de volgende stap is in de evolutie van low-code development. Daarnaast bieden wij nieuwe partners toegang tot alle informatie die zij nodig hebben om succesvol software te realiseren met ons platform; van ‘coaching on the job’ en een online e-learning omgeving tot een veelvoud aan documentatie en een actieve community. Dat is de sleutel tot het succes van onze partners.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!