Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2021

Jean-Yves Charlier benoemd tot CEO van Broad Horizon

Jean-Yves Charlier benoemd tot CEO van Broad Horizon image

Broad Horizon Groep kondigt de benoeming van Jean-Yves Charlier aan als Chief Executive Officer en lid van de Board vanaf 15 maart 2021. Jean-Yves Charlier volgt Johan Taams op.

Charlier is op dit moment een onafhankelijke Board Director in de telecom- en mediasector en voorheen was hij Group CEO bij Digicel, een Caribisch-Pacifische telecombedrijf en home entertainment aanbieder, met operaties in 32 markten over de hele wereld. Hiervoor was hij CEO bij VEON, een Nederlandse aanbieder van communicatie en digitale diensten met meer dan 240 miljoen consumenten in opkomende markten en media- en telecomconglomeraat VIVENDI, waar hij voorzitter. Ook was Charlier CEO van SFR, het op een na grootste telecombedrijf in Frankrijk. De topman heeft uitgebreide ervaring in zowel telecom als ook in de B2B cloud en managed services markten over de wereld.

Track record

"Wij zijn verheugd met de benoeming van Jean-Yves Charlier als onze nieuwe CEO. Hij heeft een track record waar we naar op zoek zijn: een all-round, erg ervaren CEO in de IT dienstverlening, in groeibedrijven en in bedrijven die een grote verandering doormaken, met bewezen leiderschapskwaliteiten", zegt Pieter Knook, Voorzitter van Broad Horizon.

"Wij danken Johan Taams voor zijn leiderschap gedurende de afgelopen anderhalf jaar en wensen hem alle goeds. Hij heeft een sterk team neergezet en de Groep door een uitdagende periode geloodst gedurende de COVID-19 pandemie. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid door de acquisitie van zes bedrijven en zijn de eerste stappen buiten de Benelux gezet."

Charlier voegt toe: "Ik verheug mij om bij Broad Horizon te beginnen, een uniek bedrijf waar ongelooflijk veel talentvolle mensen werken, om bedrijven die een grote verandering doormaken succesvol te helpen met hun digitale uitdagingen door gebruik te maken van nieuwe applicaties, web- en cloudmogelijkheden. Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor bedrijven om de kracht van data te gebruiken om te innoveren, transformeren en groeien, met name sinds de COVID-19 pandemie. Ik zie er erg naar uit om samen met het Broad Horizon team te werken aan onze mooie groeiplannen en kansen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!