Cherwell wordt onderdeel van Ivanti

09-02-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Cherwell wordt onderdeel van Ivanti

Ivanti neemt Cherwell Software, een wereldwijde leider in Enterprise Service Management-oplossingen, over. De voorwaarden van de Cherwell transactie zijn niet bekend gemaakt.

Met de overname van Cherwell vergroot Ivanti het bereik van zijn Neurons platform. Hiermee kan het bedrijf onder andere end-to-end service en asset management bieden van IT tot in de bedrijfsonderdelen en vanaf elk endpoint tot de IoT-edge. Ivanti zal zowel in Cherwell als in zijn eigen service management platformen blijven investeren, terwijl het tegelijkertijd werkt aan het samenvoegen van de beste aspecten van beide.

Proactief, voorspelbaar en autonoom beheer

Neurons, het hyper-automation platform van Ivanti, versnelt deze visie door de oplossingen voor unified endpoint management, security en enterprise service management te combineren en organisaties één enkele beheeromgeving te bieden. Deze kan gebruikt worden om apparaten proactief, voorspelbaar en autonoom te beheren en voorzien van self-heal en self-secure mogelijkheden, in combinatie met zelfservicemogelijkheden voor eindgebruikers. Na afronding van de transactie zal het gecombineerde bedrijf onder leiding blijven staan van Ivanti’s voorzitter en CEO Jim Schaper.

"De combinatie van Cherwell en Ivanti versnelt onze innovatie op het snijvlak van unified endpoint management, security, en enterprise service management," zegt Schaper. "De samensmelting van onze bedrijven, die sterke en complementaire productcapaciteiten hebben, zal het potentieel van ons hyper-automation platform verder ontsluiten om alle IT-middelen en endpoints in de nieuwe zogenaamde “Everywhere Enterprise” te kunnen beheren. Samen gaan we een diepgaandere en meer verticaal georiënteerde enterprise service management oplossing bouwen. En Neurons, onze AI-aangedreven engine die uiteindelijk het middelpunt van deze transformatie zal zijn, verandert hiermee van een puntoplossing in een echt geïntegreerd platform voor onze gebruikers."

'Sneller innoveren'

"We zijn verheugd om ons bij Ivanti aan te sluiten en onze klanten te helpen betere bedrijfsresultaten te behalen, sneller te innoveren en hun bedrijven digitaal te transformeren met een uniforme IT-beheeroplossing," zegt Sam Gilliland, chief executive officer, Cherwell. "Wat betreft de toekomst van werken, deelt Ivanti onze overtuiging dat veilige, geautomatiseerde workflows het dagelijks leven van werknemers drastisch kunnen veranderen en verbeteren, terwijl ze ook zorgen voor betrouwbare bedrijfsresultaten. We kijken ernaar uit om te blijven innoveren om zo tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar toekomstgerichte werkoplossingen, en onze klanten te voorzien van de kritische tools die ze nodig hebben om de IT-uitdagingen van het nieuwe normaal aan te gaan."

Terug naar nieuws overzicht