Bitcoin Association en Saxion University bieden Bitcoin SV massive open online cursus

Jan Veuger, hoogleraar Blockchain aan Saxion Hogeschool

09-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bitcoin Association en Saxion University bieden Bitcoin SV massive open online cursus

Bitcoin Association, de in Zwitserland gevestigde wereldwijde brancheorganisatie die zich inzet om het bedrijfsleven vooruit te helpen met de Bitcoin SV  blockchain, kondig de officiële lancering aan van 's werelds eerste op Bitcoin SV gerichte massive open online course (MOOC), geproduceerd in samenwerking met Saxion University of Applied Sciences in Nederland: Blockchain | Hogeschool Saxion.

De eerste online cursus die van start gaat, "Wat is Bitcoin en waarom is het belangrijk?", is beschikbaar van 5 februari tot 1 september en biedt een inleiding tot Bitcoin als technologie - met aandacht voor het systeem, het netwerk, het protocol, de blockchain en de digitale valuta. De cursussen, inclusief alle beoordelingen, worden gratis aangeboden en zijn via Saxion University beschikbaar voor iedereen, waar ook ter wereld, die geïnteresseerd is in het leren over Bitcoin.

Wat is Bitcoin en waarom is het belangrijk?' is de eerste van vier geplande MOOC's die worden geproduceerd in samenwerking tussen de Bitcoin Association en Saxion University, waarbij toekomstige cursussen zullen voortbouwen op de kennis die is opgedaan in eerdere cursussen, als onderdeel van een progressief curriculum dat geleidelijk overgaat in technisch geavanceerdere inhoud.

Cursisten kunnen de lessen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo doorlopen. Aan het einde van elke cursus worden de deelnemers uitgenodigd om een assessment te doen om aan te tonen dat ze de stof beheersen. Na succesvolle afronding van de cursus ontvangen de deelnemers een Saxion University-certificaat.

De serie MOOC's zal worden gegeven met een focus op Bitcoin SV (Satoshi Vision), een restauratie van het oorspronkelijke Bitcoin-protocol zoals voorgeschreven door bedenker Satoshi Nakamoto. Zoals Satoshi voor ogen had, schaalt het Bitcoin SV-netwerk onbegrensd en faciliteert het hoge transactiedoorvoer tegen minimale kosten (de mediane kosten voor het verzenden van een transactie op het Bitcoin SV-netwerk bedroegen in 2020 minder dan 1/100 van een Amerikaanse cent) en maakt het een groot aantal zakelijke gegevensfunctionaliteiten mogelijk die uniek zijn voor de blockchain.

Ga voor meer informatie en om u in te schrijven voor 'Wat is Bitcoin en waarom is het belangrijk' naar:

https://mooc.saxion.nl/courses/course-v1:SAXION+BC1+2021/about

De oprichter van de Bitcoin Association, Jimmy Nguyen, zei over de aankondiging van vandaag het volgende: ‘Onderwijs is een kernelement van het werk dat we doen bij Bitcoin Association. Na te veel jaren van verkeerde informatie over Bitcoin, zijn we vastbesloten om studenten en zakenmensen te helpen beter te begrijpen dat Bitcoin niet bedoeld is als een digitale goudopslagplaats van waarde; het is zowel een efficiënter systeem voor internetbetalingen als een wereldwijd dataprotocol. Het Bitcoin SV-netwerk laat zien wat er mogelijk is met een blockchain die onbegrensd kan schalen en enorme hoeveelheden goedkope betalings- en gegevenstransacties kan faciliteren, met een groot aantal innovatieve zakelijke toepassingen die uit een dwarsdoorsnede van industrieën beginnen te komen. Met de lancering vandaag van de eerste online cursus met Saxion University, maken we leren over Bitcoin gemakkelijker en toegankelijker dan ooit tevoren, om de volgende golf van blockchain innovators en disruptors te helpen opleiden.’

Ook Dr. Jan Veuger, (foto) hoogleraar Blockchain aan Saxion Hogeschool, zegt in een reactie: ‘Bij het Saxion lectoraat Blockchain streven we ernaar interdisciplinaire vaardigheden aan te leren voor de vooruitgang van blockchaintechnologie. Met de massale open online cursussen die we ontwikkelen, en die gericht zijn op het oorspronkelijke protocol van Bitcoin en Bitcoin SV, willen we ervoor zorgen dat iedereen - of het nu studenten, professionals of anderen zijn - toegang heeft tot het beste blockchainonderwijs om te helpen de volgende innovatiegolf te ontwikkelen met behulp van Satoshi Nakamoto's ontwerp voor Bitcoin. Deze samenwerking is bijzonder omdat dit een van de elementaire disrupties is in de financiële wereld.’

Terug naar nieuws overzicht
Software