Pilkku Aasma wordt VP Partner Sales Citrix EMEA

Pilkku Aasma, VP Partners Sales Citrix EMEA

10-02-2021 | door: Witold Kepinski

Pilkku Aasma wordt VP Partner Sales Citrix EMEA

Citrix benoemt Pilkku Aasma tot Vice President Partner Sales in EMEA. In deze rol wordt zij verantwoordelijk voor het versterken van Citrix’ relatie met zijn EMEA-partners om hun successen en winstgevendheid op de lange termijn te versterken. Aasma’s prioriteit wordt het versterken van de kennis en vaardigheden van partners op het gebied van digitale werkplekken, zodat zij werken op afstand beter kunnen ondersteunen en een betere werknemerservaring kunnen opleveren. Aasma volgt Daren Finney op, die is benoemd tot Chief Operating Officer (COO) voor het Citrix channel wereldwijd. Beiden rapporteren aan Bronwyn Hastings, Senior Vice President Worldwide Channel Sales and Ecosystem.

Aasma heeft twintig jaar ervaring in een breed scala aan markten en had verscheidene leidinggevende functies bij Microsoft. Meest recent stond Pilkku Aasma in Duitsland aan het hoofd van Small, Medium & Corporate Segment sales en marketing. Daarvoor was ze direct verantwoordelijk voor de 40.000 partners van Microsoft in Duitsland en bekleedde ze diverse leidinggevende functies op het gebied van sales en operations in West-Europa en Centraal- en Oost-Europa.

"2020 was een uitzonderlijk jaar dat de veerkracht en wendbaarheid van zowel bedrijven als mensen testte in de manier waarop we werken, samenwerken en elkaar ondersteunen. We kunnen inmiddels gerust zeggen dat 2021 in het teken zal staan van verdere digitale transformatie, nu werken op afstand ingeburgerd is op een schaal die ondenkbaar was voor de coronapandemie,” zegt Pilkku Aasma, Vice President Partner Sales EMEA bij Citrix.

Pilkku komt oorspronkelijk uit Estland en behaalde een BA in International Business Management aan de Concordia International University in Tallinn. Ook behaalde ze haar Diploma in Executive Marketing van de Kellogg School of Management, Northwestern University in Parijs en een Diploma in Executive Leadership van de London Business School. Pilkku zal werken vanuit München.

“Met haar ruime ervaring in het leiden van grootschalige cloudtransformatieprojecten speelt Aasma een belangrijke rol binnen de versnelling in onze overstap naar de cloud. Ze zal zich focussen op het verstevigen van partnerrelaties, het versterken van sales-gedreven groei en het uitbreiden van het ecosysteem met strategische partners om een meer holistisch aanbod voor klanten in EMEA op te bouwen,” zegt Bronwyn Hastings, Senior Vice President, Worldwide Channel Sales and Ecosystem bij Citrix.

Terug naar nieuws overzicht
Software