Lenovo tekent als titelpartner van het Ducati MotoGP Team

11-02-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Lenovo tekent als titelpartner van het Ducati MotoGP Team

Lenovo en Ducati kondigen aan dat Lenovo de titelpartner wordt van het Ducati MotoGP Team en dat de nieuwe naam vanaf nu "Ducati Lenovo Team" zal zijn. De aankondiging bouwt voort op Lenovo's driejarige belangrijke technologiepartnerschap met Ducati. Lenovo vindt dat de nieuwe driejarige samenwerking getuigt van het groeiende belang van geavanceerde hardwaretechnologie voor het aandrijven van uitgebreide data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI) en slimme softwareoplossingen in de wereld van motorsport. Het nieuwe driejarige partnerschap bewijst het groeiende belang van geavanceerde hardware technologie voor uitgebreide data-analyse, kunstmatige intelligentie (AI) en slimme software-oplossingen in de wereld van de motorraces. Als officiële technologiepartner sinds 2018, heeft Lenovo het mogelijk gemaakt dat Ducati ingenieurs en ontwerpers snel algoritmes en racetechnologie kunnen toepassen voor zowel race- als wegmotoren.

"De wereldwijde motorsportmarkt zal naar verwachting tot 2025 jaarlijks met 10 procent blijven groeien,1 mede gedreven door de rol van IT in de steeds meer data-gedreven wereld van het motorracen. Daarom hebben Lenovo en Ducati, twee merken die de kernwaarden van hoge snelheid, krachtige prestaties en meedogenloze innovatie delen, ervoor gekozen om hun partnerschap naar het hoogste niveau te tillen", zegt Luca Rossi, Senior Vice President van Lenovo. "Door Lenovo's missie om intelligente transformatie mogelijk te maken, kijken we ernaar uit om onze technologie-integratie naar een hoger niveau te tillen en het raceteam van Ducati in staat te stellen om de rol van MotoGP de komende jaren uit te breiden."

Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding, zegt: "Het geeft je altijd een geweldig gevoel om met een nieuw raceseizoen van start te gaan. Iets wat we altijd vol passie en met toewijding doen, gedreven door de steun van de ‘Ducatisti’ van over de hele wereld. We beginnen sterk na het winnen van de wereldtitel voor constructeurs afgelopen jaar, ondanks de complexiteit die ons dwong obstakels en situaties te overwinnen die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. In 2021 zijn er veel vernieuwingen geweest, te beginnen bij de renners: Jack Miller en Pecco Bagnaia. Zij zijn nu de jonge rijders van ons officiële team nadat ze ervaring hebben opgedaan bij het Pramac Racing Team. Dit jaar wordt Lenovo, dat ons al vergezelt sinds 2018, de nieuwe titelpartner van het Ducati Lenovo Team. Samen met de rijders van ons fabrieksteam hebben we ook Ducati's MotoGP-rijders Johann Zarco en drie van de beste talenten uit Moto2, Enea Bastianini, Luca Marini en Jorge Martin. Ze zullen een zeer jong en toekomstgericht gezelschap zijn tijdens de kampioenschappen. We kijken uit naar de start van seizoen 2021 op 28 maart in Qatar. En vergeet niet, #ForzaDucati!"

Het merk Ducati staat wereldwijd bekend als de zuiverste expressie van technologie, design en passie voor motorsport, en dit partnerschap geeft Lenovo een aanzienlijke zichtbaarheid op internationaal niveau. De nieuwe samenwerking versterkt de status van Lenovo als wereldwijd technologieleider door Ducati in staat te stellen sneller, slimmer en beter te presteren. Het Ducati MotoGP Team heeft een lange en legendarische erfenis van hoge snelheid, succes en competitieve uitmuntendheid, en Lenovo is trots op zijn voortdurende rol in dit geweldige verhaal.

In de komende jaren zullen Lenovo en Ducati zich inzetten om een nog slimmere samenwerking op afstand en prestatiegerichte werkomgevingen mogelijk te maken, gericht op snelheid, flexibiliteit en mobiliteit. De twee merken ontwikkelen onderzoeks- en ontwikkelingsplannen om een virtuele desktopinfrastructuur te implementeren die consistent hoge prestatieniveaus biedt voor het merendeel van de Ducati-technici die op afstand werken. Daarnaast onderzoeken Lenovo en Ducati verbeterde en virtual reality (AR/VR) technologieën voor monteurs van motoren in de toekomst.

Als Ducati's voornaamste technologiepartner sinds 2018, bevat Lenovo met zijn bekroonde pc's, tablets en krachtige servers een groot aantal concurrerende technologische voordelen voor Ducati's racers, motoren en wedstrijdmotoren. Analyses en simulaties draaien nu in de MotoGP met behulp van Lenovo's compacte en robuuste ThinkSystem™ SE350 edge server om gegevens bij de bron te verwerken en te analyseren. Met deze verbeterde verwerkingskracht zijn Ducati ingenieurs in staat om simulaties met AI en machine learning te volgen en nog veiligere strategieën op het circuit te ontwikkelen, waaronder een beter beheer van het bandenverbruik. Technici hebben de robuuste, ultradunne Lenovo ThinkPad™ P1 mobiele workstation laptops gebruikt om gegevens rechtstreeks uit de motoren te halen en te analyseren. Daarnaast hebben ze de ThinkPad-laptops gebruikt in de garage om mogelijke motorconfiguraties te simuleren, wat de efficiëntie met 25 procent heeft verbeterd en de besluitvormingstijd met 35 procent heeft verminderd.

Lenovo heeft een high-performance computing (HPC) cluster ontworpen en geïmplementeerd op basis van ThinkSystem SD530, SR630 en SR650 servers. Deze nieuwe HPC-omgeving helpt de totale voetafdruk met 20:1 te verkleinen en stelt Ducati in staat om aerodynamische en fluid dynamic modelling workloads op racesnelheid uit te voeren, waardoor technici nieuwe superbikes sneller kunnen ontwikkelen met behoud van de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Andere Lenovo toestellen die door Ducati worden ingezet, zijn de ThinkPad P53 mobiele workstations voor het ontwerpen van wegmotoren en racemotoren, de ThinkPad X1 Tablet door racedirecteuren vanwege de draagbaarheid, en een assortiment van de populaire Yoga™ premium laptops voor het maken van aantekeningen tijdens race debriefs met de rijders. In 2020 bracht Lenovo's partnerschap met Ducati ook co-branded apparaten op de markt, zoals de Lenovo Ducati 5, een crossover laptop met beperkte oplage en designelementen van Ducati Corse, op maat gemaakt voor de meest fervente Ducati-fans.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware