Coolblue bereikt omzet van twee miljard euro

11-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Coolblue bereikt omzet van twee miljard euro

Coolblue maakt zijn resultaten voor 2020 bekend. De online retailer behaalde een omzet van 2 miljard euro (+34%) en een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 114 miljoen euro, dat is 66 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Maar bovenal werd dit bereikt door opnieuw heel veel klanten blij te maken met een NPS core van 68.

In 2020 waren veel werkgevers op zoek naar oplossingen voor thuiswerkplekken. Daarom introduceerde Coolblue Thuiswerkwinkels: een eigen dienst waarmee werkgevers in België en Nederland nu al meer dan 48.000 medewerkers van een comfortabele thuiswerkplek hebben voorzien.

Ook heeft Coolblue vorig jaar zijn eigen infrastructuur flink uitgebreid. Zo opende de Coolblue winkels in Leiden, Hasselt en zijn flagshipstore in Brussel. Ook werd het fietsnetwerk versneld uitgebreid: inmiddels worden er al in meer dan 20 steden bestellingen per fiets bij klanten bezorgd, in een papieren verzendzak.

Zonnepanelen, laadpalen en Coolblue Energie

In 2020 heeft Coolblue ook sterk geïnvesteerd in nieuwe proposities. Naast zonnepanelen en laadpalen, kunnen klanten nu ook bij Coolblue terecht voor de levering van Coolblue Energie. Hiermee helpt de online retailer klanten om minder energie te verbruiken.

Vorig jaar maakte Coolblue ook succesvol de stap naar Duitsland en ging met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. In het Rijn-Ruhrgebied heeft de online retailer nu zijn eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk al flink uitgebouwd. Binnenkort volgt er ook een fysieke winkel.

Plannen voor 2021
Pieter Zwart, 'Beginbaas' bij Coolblue, licht toe: “2021 gaat gewoon weer het aller-aller-allermooiste Coolblue jaar ooit worden. We gaan nieuwe winkels openen, investeren in het magazijn van de toekomst én doorbouwen met laadpalen, zonnepanelen en Coolblue Energie. Daarnaast willen we nog meer Thuiswerkwinkels openen en natuurlijk zoveel mogelijk klanten blij maken, ook in Duitsland. 2020 was een bijzonder jaar. Daar wil ik al onze klanten en 6.000 Coolblue'ers ontzettend voor bedanken”.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware