Redactie - 11 februari 2021

Veeam ziet toenemende vraag naar moderne databeveiliging

Veeam ziet toenemende vraag naar moderne databeveiliging image

Veeam Software, speler in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, presenteert vandaag de resultaten voor het boekjaar 2020. Veeam startte 2020 met het afronden van de overname door Insight Partners, wat op 9 januari 2020 werd aangekondigd, met een waardering van 5 miljard dollar. Deze aankondiging was het startpunt voor een jaar van substantiële groei en succes in alle marktsegmenten, met als hoogtepunt de overname van Kasten, marktleider op het gebied van Kubernetes Backup en Disaster Recovery (DR), in het vierde kwartaal van 2020.

“Zelfs met de onvoorziene uitdagingen en omstandigheden aan het begin van 2020, bleef Veeam zijn snelle groei vasthouden, wat resulteerde in het tweede opeenvolgende jaar met boekingen van meer dan 1 miljard dollar en een stijging van 22% op jaarbasis in annual recurring revenue (ARR)”, zegt William H. Largent, chairman en CEO bij Veeam.

“Het Veeam EMEA-team richtte zich, in een tijd van veranderende technologische eisen en onzekere economische tijden, vooral op eenvoud en consistentie om de toename van 22 procent in ARR op jaarbasis te kunnen bereiken”, zegt Daniel Fried, General Manager en Senior Vice President, EMEA and Worldwide Channels bij Veeam. “We bleven onze Act II-reis leveren en versnellen door de harten van onze klanten te winnen, onze relatie met partners te verdiepen en succesvol over te stappen op een recurring sales-model.”

In 2020 zorgde Veeam’s visie op de hybride cloud voor voortdurende groei naar tot nu meer dan 400.000 klanten. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is daarbij Veeam’s snelst groeiende product in de laatste twee jaar, met een groei van 73 procent op jaarbasis. Veeam Backup for Microsoft Office 365 is inmiddels gedownload door meer dan 154.000 organisaties die samen goed zijn voor meer dan 15 miljoen mailboxen. Versie 5, uitgebracht in december 2020, voegde daarnaast speciaal gebouwde back-up en herstel voor Microsoft Teams toe, waardoor het voor veel gebruikers nog makkelijker werd om Teams-data, waaronder hele groepen, specifieke kanalen en instellingen, snel te vinden en te herstellen. Het beschermen van deze data is belangrijker dan ooit nu het massale thuiswerken het afgelopen jaar heeft geleid tot een enorme toename in Microsoft Teams-adoptie. Er zijn inmiddels 115 miljoen dagelijkse gebruikers, wat een toename van 475 procent is ten opzichte van de 20 miljoen dagelijkse gebruikers van twaalf maanden geleden1.

“De overname van Veeam door Insight Partners eerder dit jaar, heeft ons vuur nog verder aangewakkerd”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam. “Later dat jaar kondigde we de beschikbaarheid van Veeam Availability Suite v10 aan, dat meer dan 150 nieuwe features bevatte en daarmee een nieuwe standaard voor databeveiliging werd. Ondanks de vele uitdagingen waar onze werknemers, klanten en partners dankzij de pandemie mee te maken kregen, bleef Veeam gefocust op hun visie en lanceerde 16 grote releases om te voldoen aan de nieuwe back-up- en beveiligingseisen van onze klanten. Terwijl we onze Act II-reis naar de hybrid cloud en containers voortzetten, omarmen en ontwikkelen we nieuwe technologieën. Ik ben erg enthousiast over de aanstaande aankondiging van versie 11 van ons paradepaardje Veeam Backup & Replication, later dit kwartaal. Deze aankondiging zal Veeam’s toewijding om de databeveiliging van onze klanten te moderniseren verder versterken.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!