ESET PROTECT cloud endpoint security management is beschikbaar

12-02-2021 | door: Witold Kepinski

ESET PROTECT cloud endpoint security management is beschikbaar

ESET, speler op het gebied van cybersecurity, lanceert in Nederland haar nieuwe endpoint security managementplatform ESET PROTECT en vijf bijpassende securitybundels. Het nieuwe platform brengt eenvoudig en geautomatiseerd beheer van ESETs brede portfolio van beveiligingsoplossingen met twee implementatiemogelijkheden: in de cloud en on-premise. ESET PROTECT Cloud is het nieuwe beveiligingsbeheerplatform in ESETs cloudgebaseerde zakelijk portfolio, en is in staat om organisaties van elke omvang te bedienen.

De introductie van ESET PROTECT Cloud weerspiegelt de welbekende verschuiving in het beveiligingslandschap van on-premise beveiligingsoplossingen naar cloudgebaseerde diensten. ESET erkent dat veel bedrijven in de richting van een "cloud first"-aanpak gaan, waardoor een beveiligingssoftware-aanbod dat aansluit bij deze strategie essentieel is.

ESET PROTECT Cloud biedt een cloudconsole voor het beheer van ESET-beveiligingsoplossingen die worden ingezet in een netwerk, met real-time inzicht in zowel on-premise als off-premise endpoints. De console stelt IT-beheerders in staat om ESET-beveiligingsoplossingen te implementeren, taken uit te voeren en het gewenste beveiligingsbeleid af te dwingen. Daarnaast kunnen IT-beheerders snel reageren op problemen of detecties op beheerde endpoints op alle platformen, inclusief desktops, servers, virtuele machines en mobiele apparaten. Naast de integratie voor beveiligingsinformatie en event management (SIEM)-tools, uitgebreide rapportages en een volledig aanpasbaar notificatiesysteem, stelt ESET PROTECT Cloud IT-beheerders in staat om direct actie te ondernemen bij incidenten.

De console stelt gebruikers in staat om bestaande ESET-oplossingen te beheren, waaronder ESET Endpoint Security, ESET Dynamic Threat Defense en ESET Full Disk Encryption. Klanten met ESET Cloud Administrator zijn automatisch gemigreerd naar het uitgebreidere ESET PROTECT Cloud.

Om ervoor te zorgen dat bedrijven van elke omvang met de juiste oplossingen worden uitgerust, biedt ESET vijf securitybundels aan, welke aansluiten op verschillende beveiligingsniveaus. Het aanbod is afgestemd op de specifieke zakelijke behoeften van thuiskantoren, mkb-ondernemingen, aanbieders van managed services (MSP'ers) en Enterprise-ondernemingen.

Vier bundeloplossingen bevatten ofwel een on-premise endpoint managementoplossing (ESET PROTECT; voorheen ESET Security Management Center) of een cloudgebaseerde oplossing (ESET PROTECT Cloud; voorheen ESET Cloud Administrator), samen met ESET Endpoint Security. Voor klanten die alleen op zoek zijn naar e-mailbeveiliging, biedt ESET de bundel ESET PROTECT Mail Plus aan.

De ESET PROTECT Advanced bundel is ontworpen met het oog op de behoeften van mkb'ers en MSP'ers. Het biedt endpointbeveiliging tegen ransomware en zeroday-bedreigingen in combinatie met gegevensbescherming via volledige schijfversleuteling, en komt hiermee tegemoet aan de uitdaging om bedrijfsnetwerken te beheren en te beschermen tegen veranderende dreigingen.

De ESET PROTECT Enterprise bundel is gericht op grote organisaties, waar diepgaand inzicht en strenge beveiligingseisen essentieel zijn. De bundel biedt de maximale waarde voor volgroeide grootzakelijke klanten met één van de krachtigste Endpoint Detection and Response-oplossingen op de markt - ESET Enterprise Inspector, die momenteel alleen vanuit ESET PROTECT te beheren is. Door het aanbieden van rule-based detectie van verdachte gebeurtenissen op endpoints, evenals mogelijkheden voor het opsporen en herstellen van bedreigingen, zorgt deze bundel ervoor dat opkomende bedreigingen, riskant gedrag van medewerkers en ongewenste toepassingen geen risico's voor organisaties met zich meebrengen.

Ignacio Sbampato, Chief Business Officer bij ESET, verklaart: "We zijn blij dat we een oplossing kunnen bieden voor bedrijven van elke omvang die een 'cloud-first' strategie voor hun IT-beveiliging hanteren. ESET PROTECT Cloud is het resultaat van het beantwoorden van de veranderende bedrijfsbehoeften, het voortdurend in de gaten houden van het cybersecurity-landschap en het optimaliseren van onze meerlaagse beveiligingsoplossingen. Bij ESET zijn we gepassioneerd over veiligere technologie voor iedereen, en dat betekent dat bedrijven van alle soorten en maten moeten worden uitgerust met geavanceerde, op maat gemaakte oplossingen om hun medewerkers en gegevens veilig te houden".

Terug naar nieuws overzicht
Security