Cellink koopt robotics specialist Ginolis

16-02-2021 | door: Witold Kepinski

Cellink koopt robotics specialist Ginolis

Cellink neemt voor 70 miljoen euro Ginolis over, een Fins bedrijf dat zich richt op diagnostische automatisering en geavanceerde robotica-oplossingen voor de medische en diagnostische industrie.

Ginolis, opgericht in 2010, is een automatiseringsbedrijf op het gebied van robotica en diagnostiek op het gebied van life sciences dat workflows en oplossingen levert aan medische en diagnostische bedrijven over de hele wereld. Ginolis biedt een reeks modulaire robotsystemen voor nauwkeurige fabricage van multiplexassays, laterale flow PoC-tests en medische apparatuur.

Ginolis produceert momenteel en levert ook systemen voor de productie van Covid-19-tests in de VS en Europa. Bovendien biedt Ginolis een portfolio van oplossingen om de productie van verbruiksartikelen voor medische apparatuur te automatiseren, wat goed aansluit bij het bedrijfsmodel van CELLINK. Ginolis zal samen met Scienion en Cellenion verder gaan als onderdeel van CELLINK Industrial Solutions.

Door de strategische overname van Ginolis zal de Groep kunnen profiteren van verschillende sterke synergieën op het gebied van microfluïdica, diagnostiek en bioprinting; het verder versterken van zijn positie op het gebied van bioconvergentie. Ginolis modulaire robotica en workflows, het Xanthia-platform, maken een precisiegerichte fabricage mogelijk van microfluïdische, multiplex-assays, medische apparaten en laterale flow IVD-tests die bekend staan als PoC-tests.De geavanceerde modulariteit van de Ginolis-robotica maakt de platforms ideaal voor opschaling van bioprintsystemen en productaanbod, waardoor strategische en industriële uitbreiding van onze bioprintcapaciteiten naar farmaceutische en biotechklanten mogelijk wordt gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, Robotics, Zorg