Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2021

NorthC verbindt regionale datacenters via glasvezelverbindingen

NorthC verbindt regionale datacenters via glasvezelverbindingen image

NorthC, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, verbindt haar tien regionale datacenters via snelle glasvezelverbindingen: de Region Connect Ring. Met deze breedbandverbinding worden de NorthC datacenters aan elkaar gekoppeld tot één landelijk ‘virtueel datacenter’. Dit betekent dat data, applicaties, verbindingen en diensten van ieder datacenter toegankelijk zijn voor klanten die in een of meer van de andere datacenters van NorthC in het land zitten. De aankondiging van de Region Connect Ring markeert tevens het voltooien van de integratie van de twee datacenterbedrijven NLDC en The Datacenter Group tot NorthC Datacenters, dat een jaar geleden op 17 februari 2020 werd geïntroduceerd.

“De realisatie van de Region Connect Ring is een zeer belangrijke stap voor NorthC. Het markeert een volgende fase in onze groeistrategie. De snelle digitalisering van de Nederlandse economie en het toenemende belang van ‘de regio’ in die digitale economie zorgt voor een groeiende vraag naar datacentercapaciteit in de buurt. Maar ook naar meer connectiviteit tussen datacenters in de verschillende regio’s in ons land. De Region Connect Ring is de oplossing voor organisaties die willen samenwerken met partners, zoals netwerk- of cloudproviders, die wellicht niet beschikbaar zijn in de eigen regio. Maar ook voor klanten met vestigingen op meerdere locaties, die op zoek zijn naar flexibele, betrouwbare en schaalbare verbindingen om data en applicaties snel en veilig te transporteren tussen deze locaties”, zegt Alexandra Schless (foto), CEO bij NorthC. “Hiermee krijgen bijvoorbeeld klanten in onze datacenters in Eindhoven of Rotterdam toegang tot de diensten van zowel nationale als internationale carriers en cloudaanbieders in bijvoorbeeld ons datacenter in Almere.”

Flexibiliteit

Een van de kenmerken van digitale transformatie voor organisaties is het snel en flexibel reageren op marktontwikkelingen. Het cloud- en het as-a-servicemodel biedt organisaties daarvoor uitstekende mogelijkheden. Dezelfde flexibiliteit moet echter ook beschikbaar zijn in de infrastructuur en in de bandbreedtecapaciteit van de dataverbindingen. Met de Region Connect Ring speelt NorthC hierop in. De verbinding is volledig in eigen beheer, waardoor een nieuwe aansluiting binnen enkele werkdagen gerealiseerd kan worden. Bij gebruik van meerdere multiservice poorten is een levertijd binnen enkele uren mogelijk.

Met de Region Connect Ring hebben klanten een kant-en-klare en schaalbare dataverbinding tot hun beschikking met een maximale datacapaciteit van 10Gbit/s.

De Region Connect Ring is ook geschikt voor klanten met twee of meer datacenters voor backup- en redundantie. De oplossing helpt bij het garanderen van de beschikbaarheid en de consistentie van data en toepassingen. Met het oog op betrouwbaarheid en veiligheid is de ring volledig redundant aangelegd, met een volledig gescheiden backuproute.

Uitgebreide informatie over de Region Connect Ring is beschikbaar in deze whitepaper.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!