Volkswagen en Microsoft bouwen Automated Driving Platform

17-02-2021 | door: Witold Kepinski

Volkswagen en Microsoft bouwen Automated Driving Platform

Volkswagen Group versterkt verder zijn capaciteiten in de ontwikkeling van oplossingen voor geautomatiseerd rijden (AD). Het softwarebedrijf Car.Software Organization van de Groep zal samenwerken met Microsoft om een cloudgebaseerd Automated Driving Platform (ADP) op Microsoft Azure te bouwen en zijn reken- en datamogelijkheden te gebruiken om geautomatiseerde rijervaringen nog sneller op wereldwijde schaal te leveren.

Nu ADP op Azure draait, zal Car.Software Organization de efficiëntie van de ontwikkeling van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en AD-functies voor personenauto's binnen de Volkswagen Group-merken verhogen. Volkswagen en Microsoft zijn sinds 2018 strategische partners in de Volkswagen Automotive Cloud, die alle toekomstige digitale diensten en mobiliteitsaanbod van Volkswagen omvat.

“Terwijl we Volkswagen Group transformeren tot een leverancier van digitale mobiliteit, willen we de efficiëntie van onze softwareontwikkeling voortdurend verhogen. We bouwen samen met Microsoft het Automated Driving Platform om het werk van onze ontwikkelaars te vereenvoudigen via één schaalbare en op gegevens gebaseerde technische omgeving. Door onze uitgebreide expertise in de ontwikkeling van geconnecteerde rijoplossingen te combineren met de cloud- en software engineering knowhow van Microsoft, zullen we de levering van veilige en comfortabele mobiliteitsdiensten versnellen ”, aldus Dirk Hilgenberg, CEO van de Car.Software Organization.

"Dit is de volgende evolutie van ons fundamentele werk met de Volkswagen Group om hun transformatie als softwaregestuurde mobiliteitsleverancier te verbeteren", aldus Scott Guthrie, executive vice president Cloud + AI bij Microsoft. "De kracht van Microsoft Azure en zijn reken-, data- en AI-mogelijkheden zullen Volkswagen in staat stellen om hun klanten sneller veilige en betrouwbare geautomatiseerde rijoplossingen te bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud