Arteq en Versity bieden samen cutting edge Mass Data Platform in Europa

18-02-2021 | door: Redactie

Arteq en Versity bieden samen cutting edge Mass Data Platform in Europa

De Nederlandse technologie integrator Arteq is een overeenkomst aangegaan met Versity, gevestigd in California, USA. Versity maakt en levert een platform voor Mass data opslag, soms ook wel archiveringssoftware of Hiërarchisch Storage Management genoemd. Dit stelt Arteq in staat zeer geavanceerde opslag oplossingen te leveren en ondersteunen in de Europese markt.

"Opslag van grote volumes aan data is een trend die in een stroomversnelling geraakt is. Bedrijven zien vaker de noodzaak om grote hoeveelheden data op een veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier te kunnen opslaan en toegankelijk te maken, terwijl er tegelijkertijd voldaan kan worden aan de steeds strengere reguleringen. Waar de eisen aan data-opslag steeds zwaarder wegen, is de wens om dit met lagere investerings- en operationele kosten te doen. Zeker door de explosieve gegevensgroei is de druk op IT-managers om met creatieve oplossingen te komen sterk toegenomen; Versity kan hen daarbij helpen", aldus Bruce Gilpin, CEO van Versity Inc.

Data

"Nieuwe technologieën zoals Internet over Things, Artificial Intelligence en Machine Learning, maar ook b.v. verbeterde medische technieken als MRI-scans, zorgen ervoor dat de hoeveelheid geproduceerde data gigantisch groeit. Volgens IDC een vervijfvoudiging van de opgeslagen data over een periode van 2018-2025!! De explosie van gegevens legt een zware druk op de IT-bedrijfsvoering en het budget. Wat ga ik met al die data doen zonder dat mijn budget door het dak gaat? Offline brengen is vaak geen oplossing; het duurt te lang voor de gegevens weer terug zijn, en vaak zijn dan weer menselijke handelingen nodig waardoor de operationele kosten de pan uitrijzen", aldus Peter Weertman, commercieel directeur bij Arteq.

" Bovendien wil je gebruik kunnen maken van nieuwe technologieën als Artificial Intelligence om van data informatie te maken", vervolgt Weertman. "Onze klanten vragen van ons creatieve oplossingen; op het storage vlak hebben we al een sterke reputatie in de Nederlandse markt en door de samenwerking met Versity betekent het nu dat we onze klanten een platform kunnen bieden voor het allerbeste in “very large storage”: gegevens semi-online opslaan terwijl CAPEX en OPEX laag gehouden worden. Dit zal de IT-manager als muziek in de oren klinken".

Service

Toen hem werd gevraagd over wat deze samenwerking betekent, had Versity CEO Bruce Gilpin het volgende te zeggen: "We zijn verheugd over het partnerschap met Arteq. Deze relatie zal ons in staat stellen om voort te bouwen op onze bestaande successen in Europa en opent veel meer mogelijkheden om onze geavanceerde oplossingen te leveren. Zeker met de groeipercentages als door IDC geschetst verwachten wij een toenemende vraag naar ons Mass Data platform; dan is het belangrijk een lokale partner te hebben."

Gilpin voegt daaraan toe: 'Partnerships zijn een fundamenteel onderdeel van hoe Versity opereert. Wij bieden onze expertise aan partners in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het hebben van een zeer gerespecteerde partner in Nederland is van grote waarde voor ons. Peter en zijn team hebben dezelfde benadering van klanten als wij – klantgericht werken, hoge kwaliteit service leveren en een lange termijn relaties met klanten opbouwen. Het gaat over het toevoegen van echte waarde voor de klant!”

Storage Management

Weertman benadrukt Gilpins visie:" Dit is echt een positief engagement voor Arteq –Very large data opslag, we spreken liever over een platform voor Persistent Mass Storage Management, is een complex gebied en waar bij heel veel klanten nog veel te winnen is op het gebied van strategie, kostenbeheer, toekomstvastheid, flexibiliteit en snelle toegang tot de data. Door met Versity samen te werken kunnen we een compleet portfolio plus deskundigheid aan onze klanten leveren en zijn zij verzekerd van de toegang tot de allerbeste expertises. Het betekent ook dat we onze klanten kunnen helpen op hun strategische reis – een bedrijf staat nooit stil en het is belangrijk dat de IT-afdeling gelijke tred houdt. We zullen samen met deze klanten werken aan de continuïteit en hen te helpen de juiste technologieën voor hun business te kiezen."

Terug naar nieuws overzicht