Witold Kepinski - 18 februari 2021

TCS lanceert AWS Business Unit

TCS lanceert AWS Business Unit image

TCS versterkt haar samenwerking met het Amazon Web Services (AWS) public cloud platform, met de lancering van de nieuwe TCS AWS Business Unit. Dit is een specifieke groep die de technologische expertise en kennis van beide bedrijven samenbrengt op het gebied van cloudmigratie, applicatie- en datamodernisering, managed services en sectorspecifieke innovatie met behulp van het cloudplatform AWS.

Daarnaast zal deze nieuwe unit gebruik maken van Amazon Machine Learning om machine vision, chatbots en voorspellende analyses te implementeren. De nieuwe unit helpt bedrijven bij het versnellen en automatiseren van de verschillende fases van hun cloudmigratie.

TCS hielp eerder Randstad al bij het uitvoeren van een groot cloud- transformatieprogramma waarbij 925 applicaties vanuit 50 legacy-datacenters werden gemigreerd naar AWS. Daarnaast verplaatste ook Star Alliance, 's werelds grootste luchtvaartalliantie, al haar IT-infrastructuur naar AWS. Star Alliance werkt samen met TCS om alle data, platformen en bedrijfskritische applicaties naar AWS te migreren en hun datacenters te sluiten, waardoor de total cost of ownership van de infrastructuur met 25% daalt. Daarnaast doet Star Alliance ook beroep op analytics en machine learning, om de 26 aangesloten luchtvaartmaatschappijen real-time inzichten te bieden om de reiservaring voor hun passagiers te verbeteren.

Meer informatie over de nieuwe business unit is te lezen via deze link.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!