NetApp voor vierde jaar sponsor van Ducati voor MotoGP

18-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NetApp voor vierde jaar sponsor van Ducati voor MotoGP

Na drie jaar succesvolle jaren van samenwerking in het MotoGP-kampioenschap maakt Ducati met enthousiasme bekend dat NetApp ook partner is voor het MotoGP Wereldkampioenschap 2021.  Het MotoGP-seizoen van vorig jaar was volgens NetApp buitengewoon. Ondanks de unieke uitdagingen verdienden vijf Ducati-coureurs punten, waarmee Ducati zijn felbegeerde constructeurswereldkampioenschap kon veroveren. NetApp tekent voor het vierde achtereenvolgende jaar als sponsor en blijft de Ducati Corse-divisie ondersteunen met het benutten van data in de racewereld.

 Ducati heeft zich met de hulp van NetApp sterk gericht op innovatie en het uitvoeren van talloze digitale projecten, variërend van het datamanagement rond HPC-simulaties voor de aerodynamica van motoren tot aan de samenwerking bij de ontwikkeling van verbonden motorfietsen, inclusief de ontwikkeling van de gedistribueerde gegevensopslag voor de backend van de Ducati Link-app.

Luigi Dall'Igna, general manager van Ducati Corse: “Dankzij NetApp konden we in 2020 nieuwe gegevens verzamelen en ermee werken en onder totaal nieuwe raceomstandigheden een nog beter presterende en innovatievere motor ontwikkelen. We zijn nu klaar om onze nieuwe officiële coureurs Jack Miller en Francesco Bagnaia een zeer competitieve machine te bieden voor het MotoGP Wereldkampioenschap. Dankzij data konden we inzicht krijgen in veel zaken, die ons hielpen te concurreren en het constructeurskampioenschap te winnen. Ook konden we veel interessante oplossingen verkennen tijdens onze ontwikkeling en het testen.”

Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding: “We zijn erg blij om de samenwerking met NetApp voort te zetten, aangezien we innovatie beschouwen als een kernonderdeel van onze strategie voor de toekomst en voor ons succes.”

Cesar Cernuda, president van NetApp: “We hebben een enorme evolutie gezien door digitalisering in de hele automotive-sector. We zijn blij deel uit te maken van deze reis en ondersteunen Ducati graag in het bieden van een veiligere, prettigere en betere ervaring aan zijn klanten en Couperus, terwijl dit alles bijdraagt aan het algehele succes van het bedrijf.”

Het MotoGP Wereldkampioenschap 2021 gaat van start in Qatar van 26-28 maart.

Terug naar nieuws overzicht